teisipäev, november 06, 2012

Tegelased eri autoritel

Klaus ütles, et mul on püksid liiga kõrgel. Sain vihaseks ja ütlesin, et ta ei möliseks. Järgmisel päeval ütlesin teistele, et Klaus ütles eile, et mul on püksid liiga kõrgel. Klaus parandas, et ta ütles hoopis, et liiga madalal. Ta oli nähtavasti kogemata sõnad segi ajanud. Siis oli hea, et sellest veelkord juttu tuli, muidu oleks eluks ajaks vale mulje jäänud. Ma ei tahtnud, et mul püksid madalal oleks, aga ma ei saanud vaadata, kuidas need välja näevad.

*
Helena oli hakanud malet mängima. Ta kirjutas, et mängib nii, et ei tee seda raha peale, aga järgmisel päeval maksab raha ära. Ta kirjutas veel, et tema esimene mulje malest on sama, mis Kasparovil ja ühel teisel maletajal. Mõtlesin, kas ta ei ole selles teises nimes ühte tähte valesti kirjutanud. Aga jõudsin järeldusele, et ei ole, sest ta kirjutabki muust inimesest.

*
Sõitsime autoga mööda maanteed. Tee äärest metsast tõusis tulekahju suitsu. Lootsime, et pääseme siiski autoga läbi. Edasi sõites nägime kahe puu küljes lausa leeke. Ja veel edasi sõites ühe puu all lõket, mis ei olnud veel puud süüdanud. Kodus lugesin ühte autorit. Kirjutati, et see autor teeb tegelased ühesuguseks ja ainult nende suuruse erinevaks, aga Masing andis igale samasugusele tegelasele erineva välimuse. Ema ütles, et andis käsikirja ajaloolasele M. Tammele märkuste tegemiseks. Tamm tõi selle juba kahe tunni pärast tagasi, öeldes et tegi kõikvõimalikke märkusi. Minu töökiirus oli väiksem, mul kulus selle käsikirja läbivaatamiseks viis tundi. Kirjutati, et ühel maal kehtib selline kord, et kes esimesena naise järele läheb, see saab naise endale.

0 vastukaja: