teisipäev, detsember 11, 2012

Ei tea alkoholi maitset

Hiina ja Korea hakkasid omavahel võitlema. Nad surusid ennast tihedalt üksteise vastu. Nende vahele jäid tuumalõhkepead. Mõtlesin, kas need pigistamisest ei plahvata. Kollane nahavärv ja teised värvid valgusid laiali.

*
Magasin oma voodis pimedas toas. Vennad tahtsid mulle une pealt kallale tulla. Röökisin. Üks vend võttis kätte harja, et mind selle varrega lüia. Otsustasin, et ma ei lase ennast lüia, vaid hoian selle läbi une ära. Siis muutusid vennad sõbralikumaks. Vaatasin akna poole. Taevas oli kuu. Tõnu ütles oma voodist, et mul on silmad juba praokil. Mõtlesin, et see on väga pikk unenägu. Hingasin kogu aeg sügavalt. Siis hakkasin vaiksemalt hingama, et kuulatada.

*
Oli esimene jaanuar. Ma polnud öösel ilutulestikku näinud. Küsisin, kus ma kell kaksteist olin, kas vannitoas. Mõtlesin, et kui laua peal on komm või toit, siis tuleb varem või hiljem tahtmine see suhu panna. Teistel on nii ka alkoholiga. Aga minul mitte, sest ma pole kunagi ühtegi alkohoolset jooki peale õlle maitsnud, ma ei teagi, mis maitse neil on. Olin riputanud võrku üles hulga raamatutest ja ajakirjadest leitud fotosid. Üks mees kirjutas iga foto alla, kes neil on, mida ma ise ei teadnud. Selgus, et suurel osal neist on kommunistid. Mõnel ka normaalsed inimesed. Mõtlesin, et ma ei reageeri kuidagi, sest pildid on ilusad. Istusime ühes majas ümber suure laua. See mees rääkis, et ükskord ta oli lõpetanud ühe naisega suhtlemise, sest teda ähvardati selle eest ära tappa. Lauas istuv tüdruk küsis selle peale sellelt mehelt: "Kuidas sa temaga tutvusid?" Mulle see küsimus ei meeldinud. Pealegi oli tüdruk meest sinatanud. Selles vanuses tüdrukud arvasid, et neid peetakse nii ilusaks, et nad võivad kõigile sina öelda. Vanemaks saades tuli neil teiele üle minna, mis võis osutuda raskeks. Mees seletas talle vastuseks, et sellel naisel olid kõik tuttavad sellised, kes tappa ähvardasid. Mõtlesin, et mind on ka tappa ähvardatud, aga ma ei tee sellest lihtsalt välja. Läksin koos selle mehega kodu poole. Ta küsis, kas mina alkoholi ei tarvita. Vastasin, et ei tarvita, pealegi mõjuks alkohol minu puhul tugevamini. Mees ütles: "Ei veini, ei viina, mitte midagi."

0 vastukaja: