teisipäev, jaanuar 08, 2013

Lainetus kanalil

Toomas tahtis minna rõdule. Isa ei lubanud ja ütles, et paneb Tooma selle eest nurka. Toomas hakkas nutma. Rõdule ei tohtinud minna sellepärast, et seal hoiti asju, millele ei tohtinud peale astuda. Ma ei teadnud, kas need asjad jäävadki sinna või peo ajaks viiakse ära. Hakkasin tegema fotosid kanalist ilma rõdule astumata. Kanalil oli suur lainetus. Kui foto oli valmis, nägin sellel vahepeal ühte ja vahepeal teist asja. Küsisin emalt, mida tema sellel näeb. Ema vastas, et seal on kuus lainet. Ütlesin, et aga mina näen pildil hallutsinatsiooni. Ema arvas, et selliseid fotosid on ka tehtud, millel ühe nurga alt vaadates on üks asi ja teise alt teine. Tegin fotosid juurde.

*
Algasid Tartu meistrivõistlused. Ma tundsin et ei ole vormis, seetõttu ei osalenud. Olin niisama turniiriruumis. Mitteosalemise põhjusena nimetasin, et ei taha nädalas kahte turniiri mängida. Aga hakkasin juba turniirist loobumist kahetsema. Mõtlesin, et võiks olla sellised Tartu meistrivõistlused, kus ma võidan kõik mängud. Või et ma olen viimase vooruni teisel kohal ja viimases voorus tõusen esimeseks. Turniiri mängis kümme osavõtjat, kellest paar olid naised. Alati oli paar naist.

*
Tegin isa arvutis olevatest failidest flopiketastele koopiaid. Panin arvutisse a ja b ketta. Pärast tahtsin ühte faili edasi töödelda. Aga ma ei teadnud enam, millise variandi sellest failist ma peaks avama. Tahtsin minna Norton Commanderisse. Selleks tuli sisestada käsk nc. Aga sisestasin kogemata cn. Ma ei teadnud, mida see tähendas. Kartsin, et see kustutab kõik failid ära. Püüdsin käsku peatada, aga pilt jäi värisema. Mõtlesin, et nüüd on arvuti rikkis. Isa ei olnud ise vist kunagi vale käsku sisestanud. Aga kui ma arvuti vahepeal kinni panin ja siis uuesti käivitasin, oli pilt jälle korras.

*
Lugesin võrgust uudiseid. Seal kirjutati, et Helina oli sõjaväeparaadil "räigelt korda rikkunud". Ta oli sõitnud põdraga paraadi teel. Avasin blogikataloogist sissekande, kus kirjutati samuti sellel teemal. Öeldi, et kui olla sõjaväe vastu, siis peab kasutama paremaid argumente kui "itsitavat lahmimist". Juures oli pilt Helinast põhjapõdra seljas. Tundsin ta kuidagimoodi ära. Tal olid valged juuksed. Helina oli mulle ka kirjutanud, et on suur sõja ja sõjaväe vastane.

0 vastukaja: