teisipäev, jaanuar 01, 2013

Suhtumine magajatesse

Ütlesin, et ma ei karda endast suuremale arvule inimestele vastu hakata. Ma võin kolm inimest korraga läbi sõimata. Tõnu ütles, et on tähele pandud, et kui korterist varas välja visata, tuleb ta nädala pärast tagasi. Vastasin, et ma olen sama varast mitu korda öö jooksul ka välja visanud. Tõnu läks trepikotta. Ukse taha tuli naabritüdruk. Ta ütles: "Mehed, võtke mind enda hulka." Vastasin, et ei võta. Ema ütles, et sellel tüdrukul on raske, sest tema peres on südamehaigus.

*
Läksin ühte majja. Istusin laua taha ja hakkasin lugema "Sirpi". Saabus Teder. Kui ta nägi, et seal olen ainult mina, jäi ta mõtlema, kas tulla minu juurde või lahkuda. Jäin magama. Mõtlesin, kas ma nüüd magan või teesklen magamist. Aga siis jäin päriselt magama. Magajatesse suhtus Teder paremini, sest need oleks justkui purjus. Nüüd kõndis ta minust mööda laua kaugemasse otsa.

*
Läksin ühte tuppa. Seal oli Kati P. Ta elas nüüd Soomes. Ta rääkis, et alguses ta oskas võõrkeeli paremini kui soome keelt. Ta ei nimetanud enam soome keelt võõrkeeleks. Ta rääkis oma esimesest tööpäevast Soomes. Alustuseks oli ta siis võtnud kaks telefonikõnet ja pärast seda ei olnud osanud enam midagi muud teha.

0 vastukaja: