teisipäev, märts 12, 2013

Asteroid põsel

Lendasime kosmoses. Jõudsime ühe Päiksest väiksema tähe lähedale ja asusime seda vaatlema. Arvasime, et kuigi see on Päiksest väiksem, on siin teist laadi ohud, sellest tähest võib ohtlikku kiirgust tulla. Tähe ümber tiirles kaks asteroidi. Mulle õpetati, et asteroidi kiirguse kahjuliku mõju tasakaalustamiseks pean ma selle asteroidi endale põse külge kinnitama ja asteroidile salvi peale panema. Nii ma tegingi. Kui ma koju jõudes asteroidi põse pealt ära võtsin, oli põsk alt punane. Mul tekkis kahtlus, et õpetus oli valesti tõlgitud. Asteroidi ja salvi nimi algasid mõlemad tähtedega as, seega võisid mõlemad sisaldada arseeni ja originaalkeeles õpetus võis just öelda, et neid ei tohi põsele panna.

*
Ühe inimese kohta kirjutati, et ta käib istumas raamatukogu klaasuksega wc-s, kus ta kirjutab kirjutusmasinaga, mitte arvutiga. See inimene küsis, kus nüüd raamatukogul läbipaistmatu uksega wc on. Talle juhatati teed.

*
Kõndisime Paides mööda tänavat. Naaber tuli vastu. Öeldi, et ta tuleb kirikust. Ta oli Jehoova tunnistaja. Ta kandis musti prille ja ei öelnud enam tere. Bussijaamas seisis veel rühm Jehoova tunnistajaid, kellel olid kõigil mustad riided. Jõudsin järeldusele, et nende kirik on kurjuse kirik ja musti riideid kannavad nad inimeste hirmutamiseks. Paide kesklinnas tegutses muidki liikumisi. Kaks noort meest tulid meie juurde ja korrutasid: "Me oleme äärmuslased, me oleme äärmuslased." Jõudsime põllule, millelt me olime ükskord peremehe eest põgenenud. Sealt edasi läksime suurde rahvast täis majja, kus oli näha, milline on Eesti olukord.

*
Saatsin Oudekkile elektronkirjaga pildi postmargist. Selle peale tuli Oudekki minu juurde. Olin saatnud pildi templiga margist, sest seda oli juba varem kasutatud. Aga saajale võis jääda mulje, et tempel on löödud peale kirja tema suunas teel oleku ajal.

0 vastukaja: