pühapäev, aprill 21, 2013

Kassipeaga koer

Läksin jooksuvõistlustele. Seal ei saanud eemale hoida koerast, kes oli pandud jooksjaid valvama. Oli aretatud selline koer, kellel oli kassi pea, et ta inimestele hirmuäratav ei tunduks. Sellise koera sai panna kurja ka tegema.

*
Ühel rahvaüritusel öeldi mikrofoni, et üks poliitik pidi tulema ja hundiratast viskama, aga ta suri infarkti. Rahvas hakkas selle peale muusika taktis jõurama, nagu oleks tal poliitiku surma üle hea meel. Poliitik oli saanud infarkti sellepärast, et teda oli palju kritiseeritud ja ta ei saanud enam kuude kaupa öösiti pikalt magada. Tema maja juurest tehti reportaaži. Ta oli läinud unetuse tõttu öösel õuele lõket tegema ja seal surnult maha kukkunud. Alles hiljuti olid tal olnud pulmad. Surres jäi tal pooleli kohtuprotsess. Kui ta suri, ei arutatud kohtus enam süü küsimust edasi, vaid ainult kohtukulude tasumise. Võibolla rahvaüritusel ei jõuratud siiski kahjurõõmust, vaid kaastundest, kuna poliitik oli olnud nendel traditsiooniline esineja.

*
Üks naine rääkis, et tema kodus on uued elanikud. Seda kujutas ta endale ainult ette. Olin teinud koos Klausiga ükskord ühte ajakirja, kuhu kirjutasime ja joonistasime. Viimasena olin kirjutanud ja joonistanud mina. Nüüd andsin ajakirja viimase numbri Klausi kätte, et ta jätkaks. Joonistasime kolmekesi - mina, Klaus ja üks vennapoeg, igaüks oma paberile. Vennapoeg oli joonistamist palju juurde õppinud. Ta küsis, kes joonistab kõige halvemini. Klaus vaatas minu paberi poole, nagu peaks õigeks vastuseks, et mina. Ma ei näinud, kuhu vennapoeg vaatas. Läksin teise ruumi. Pidin tilkuva vee alt läbi minema. Osad tilgad olid kõrvetavad. Teises toas üks tüdruk ütles mulle, et oma kodu uutest elanikest rääkinud naine on metsavend. Vastasin, et metsavend on üks mees, see naine on vaimuhaige.

0 vastukaja: