pühapäev, aprill 14, 2013

Rahvuspiirkondade valitsejad

Leiutati pallimäng. Hakkasime seda kooliõuel mängima. Alguses hästi ei osanud. Kui ma olin värva all palli lähedal, proovisin seda puhuda. Pärast kehalise kasvatuse tunni lõppu läksime duširuumi.

*
Ühe Venemaa rahvuspiirkonna valitseja soovitas kahele teisele rahvuspiirkonna valitsejale, et nad roniks mäetippu, kummardaksid seal, siis keeraksid ümber ja kummardaksid teist pidi. See oleks tähendanud nende kuristikku kukkumist. Algul ta lubas ise kaasa minna, aga kui saabus Jeltsin, siis ütles, et tema peab nüüd jääma Jeltsinit valvama, teised peavad ronima ilma temata. Nad hakkasidki ronima. Krister ja veel üks inimene olid saabunud sellesse kohta vaatlejatena. Krister ütles mobiiltelefoni, et praegu kaks inimest ohverdatakse, aga küsimus on, mis edasi saab. Istututi söögilauda. See paha valitseja puistas teiste söögi sisse mürki, aga ise midagi ei söönud. Muuhulgas puistas ta sigareti otsast teiste klaasidesse mürgist tubakat, aga ise ei suitsetanud. Mürki söönud oigasid, et nad ei saa magada. Teised küsisid, miks sellepärast oiata, kui kell on juba kaks öösel ja ongi aeg magama jääda. Kõndisin toidupoes riiulite vahel ringi ja valisin kaupa. Panin ostukorvi lihatoite.

*
Aitasin ühel vennapojal kiikuda. Osad kiikumiskonksud olid katki, sellepärast kinnitasin kiige ühe nööri ühe kiige konksu külge ja teise teisele. Vennapoeg kallas endale purgist mett pähe. Ta kallas seda nii palju, et ma pidin kallamise peatama ja tema suu meest puhtaks pühkima, et ta hingata saaks.

*
Vaatasin uut "Tuna" numbrit. Sellest numbrist ei pidanud väga palju lugema, sest suur osa numbrist olid pildid. Numbri lõpus oli palju lehekülgesid piltidega plakatitest. Sealt oli võimalik kokku lugeda, et kõige rohkem plakateid on teinud natsid.

*
Algamas oli maleturniir. Plaanis oli teha esimesed voorud lühikese ja järgmised pika mõtlemisajaga. Osad mängijad tahtsid mõtlemisaega lühendada ja teised pikendada. Asi pandi hääletusele. Ruumi ühes osas olijad tõstsid käe, aga mina jäin nurgatagusesse ossa, kus keegi kätt ei tõstnud, sest sinna ei kostnud, mida küsiti. Järgmise küsimusega kordus sama. Hääletuse tulemusel otsustati, et kõik voorud tehakse siiski ühe pika mõtlemisajaga, mille pikkus on keskmine. Mängida tuli reketitega. Iga mängulaud asus järgmisel trepiastmel. Kartsin, et reketitega mängima hakates võib trepiastmest alla kukkuda või kõrgemale viiva astme otsa komistada. Laarile anti nimekiri eesti keeles ilmunud raamatutest fašismi kohta, et ta saaks üheks ürituseks valmistuda. Vaatasin, et minu magistritööd nimekirjas ei ole.

0 vastukaja: