kolmapäev, aprill 10, 2013

Trepist alla

Läksin kooli raamatukokku raamatuid ära viima. Minu selja taga sisenes uksest õpetaja Kalme. Hoidsin kolme raamatut käes. Ütlesin Kalmele, et enne kui ma need ära annan, tahan käed ära pesta, sest need on rasvased. Pühkisin käsi taskuräti sisse. Vaatasin, et see teeb nad nii palju puhtamaks, et ma ei hakkagi neid pesema. Raamatuid võttis vastu õpetaja Mitt. Edasi tuli tundi minna. Läksin ukse taha, kus arvasin oma klassi tunni olevat, aga uksest sisse vaadates nägin seal nooremaid õpilasi. Mul oli veel teine oletus, kus tund võib tulla, aga seal ruumis ka minu klassikaaslasi ei olnud. Siis tuli vaadata alt ruumijaotusplaanist. Trepist alla minnes pidin trügima läbi sellel istuva paksu rahvamassi. Asja võis vaadata nii, et see teebki koolielu põnevaks. Sumpasin jalgadega kõrvitsasalatis.

*
Võtsin sahtlist õpikuid, et need läbi lugeda. Esimesena tahtsin läbi lugeda bioloogia õpiku. Põhjendasin seda sellega, et ma olen sel õppeaastal kõigist bioloogia tundidest puudunud, sest mul oli tunniplaanis viga, seetõttu võidakse mult kevadel nõuda selles aines eksami sooritamist. Mõtlesin, et tunnis vast midagi sellist ei räägitud, mida õpikus ei ole. Järgmisena tahtsin läbi lugeda eesti keele õpiku, et valmistuda lõpukirjandiks. Olin lõpetanud üheksanda klassi keskmise hindega 4,89 ja tahtsin seda kaheteistkümnendas klassis korrata. Ütlesin emale, et ma vist katkestan pooleks aastaks maleturniiridel osalemise. Mõtlesin, et poole aasta pärast on raske uuesti vormi saada.

*
Olin mänginud Trohhaleviga malet ja kirjutanud mängu kohta protokolli. Nüüd kirjutasin seda mänguruumis istudes blogi jaoks ümber. Mäng oli lõppenud viigiga. Nüüd vaatasin, et partii kvaliteet oli madalam kui ma arvasin. Aga kui ma lõin ratsuga vastase etturi, oleks vastane saanud ratsu löömise asemel lüia minu etturi, nii et mõlema ratsud oleks olnud ees ja etturite arv oleks jäänud võrdne. Aga siis oleks ikkagi vastase kuningaseis lõhutuks jäänud ja mäng oleks pidanud lõppema minu võidu, mitte viigiga. Vaatasin, et ma olin tabelisse ühe mängu tulemuse kirja pannud, mis ei olnud veel lõppenud. Ütlesin, et see on, kui ei ole harjunud. Nüüd võis oodata, et keegi ütleb, et ma ei harju kunagi õigesti punkte üles märkima. Valesti märgitud tulemus tuli maha sodida. Vaatasin, mis selle turniiri kohta ajalehes kirjutatakse. Ütlesin, et ühte maletajat mainiti ajalehes ainult sellepärast, et ta tuli kohale, kuigi ta ei osalenud. Ajalehes nimetati Vorobjovi usuliseks mängijaks. Aga teda võisid vahel väiksemad kiusama hakata. Usuliseks mängijaks oli nimetatud Partsi. Parts oli välja andnud raamatu oma partiidega. Need olid minu partiidest halvemad, aga mina ei olnud nõus enda omi raamatuna välja andma, vaid ainult võrgus avaldama, sest ma ei pidanud neid raamatu jaoks piisavalt headeks. Parts ütles, et annab Svenile ühte narkootikumi. Soovitasin, et ta ei annaks. Sven ütles, et seda narkootikumi ei ole enam saada. Parts vaidles vastu, et on küll, Afganistaanist saab seda piiramatus koguses tuua. Seal ainult soovitatakse piiril, et ärge viige, aga ei keelata, sest leitakse, et üksikisik on teaduse kõrval pisike. Mõtlesin, et Afganistaani piirivalvurid võivad läbi lasta, aga Eestisse jõudmiseks peab mujalt ka läbi pääsema.

0 vastukaja: