neljapäev, mai 09, 2013

Revolutsiooniline riik

Mult küsiti, kas ma Amblasse ei läinudki. Vastasin, et seekord ei läinud. Lisasin, et ma käin Amblas malet mängimas, mitte söömas. Pidin varsti Paidest Tartusse sõitma. Enne tahtsin juua morssi. Aga nägin läbi klaasist külmutuskapi ukse, et morsikannus ujuvad kalad. Sain klaasi puhtamat morssi, millest võis juua. Aga varsti olid klaasis ka kalad. Kui ma morssi kallasin, neid veel ei olnud, aga nad kasvasid suuremaks.

*
Tõnul oli sinimustvalgetes värvides särk, mille peale oli kirjutatud "EESTI ASI". Ütlesin, et Eesti asi ongi sinimustvalge lipp. Kui Eesti sai endale parema lipu, jätkus sellest tükiks ajaks. Venemaa oli teinud Eesti suhtes terava avalduse ja selle peale puhkesid Eestis suured meeleavaldused, nagu siin kombeks oli. Aga neil ei olnud enam nii suurt mõju kui laulva revolutsiooni ajal, sest Vene võimu esindajaid ei olnud enam siin ja nad ei näinud neid meeleavaldusi. Kuigi ringi liikus Vene spioone. Ütlesin, et Vene spioonidelt tuleks midagi konfiskeerida või neile tuleks bussis liiklustrahvi teha. Eestlased võiks minna sinimustvalge lipuga Venemaa välisministeeriumisse. Selle peale võidaks öelda, et korralik riik paneb enne vastuvõtu aja kinni ja ootab järjekorras. Aga sellele oleks võinud vastata, et Eesti jääb revolutsiooniliseks riigiks.

*
Väljusin autost ja hakkasin minema ühe suure maja ukse suunas, võttes kaks raamatut kaenlasse. Lugesin internetist, et Eesti küsimuste ja vastuste blogide kõige suurem puudus on, et kodanik Vasikas on kodanik Millimallika pakutavat agaralt kasutama hakanud. Eesti ühiskonnas valitsevat suhtumine, et kõigepealt tehaks koos seda, siis toda ja lõpuks kolm punkti. Ma ei teadnud, mida kolme punkti all mõeldi.

0 vastukaja: