laupäev, juuni 08, 2013

Luure ja monopolid

Eilsetes uudistes leidis kinnitust, et arvutites on nuhkvara. Tänastes uudistes leidis kinnitust, et luure loeb elektronkirjad läbi. Minu arvuti ekraanile on viimasel ajal mitmel korral ilmunud sõnad, mida mina pole kirjutanud. Minu ema arvutis taastus terve kustutatud fail.

Hiljuti ilmus mingi peaministri või valitsuse nõuniku artikkel, kus tehti üleskutse minna koolides üle vihikutelt tahvelarvutitele. Selle abil suureneks samuti võimalus rahvast kontrollida. Nõunik põhjendas oma mõtet sellega, et paberist loobumine on roheline mõtlemine. Põhjendust, mille poolest arvutite tootmine on paberi tootmisest rohelisem, ta ei toonud. Ma soovitan, et kui on vaja paberi tootmist vähendada, alustada reklaamist.

Mulle meeldivad arvutid vähem kui paber, eriti ei meeldi mulle tahvelarvutid. Kirjutan iga päev koolivihikutesse. Ma kardan, et kui need koolides ära kaotatakse, siis lõpetatakse nende tootmine või lähevad nad väga kalliks. Viimati ostsin neid Tartu vana kaubamaja raamatupoest, aga kui tahtsin juurde osta, oli see pood likvideeritud.

Keskkonna ja inimeste tervise kaitsega põhjendati ka ettepanekut keelata ahiküte. Aga võibolla on tegelik eesmärk küttemonopoli kehtestamine. Ahjusuits on võibolla tõesti vähkitekitav, aga teiselt poolt peaks kaminatule vaatamine parandama vaimset tervist. Kas ahikütte keelamine oleks keskkonnasõbralik, selles ma kahtlen, sest kui küte hakkab tulema kohale kaugemalt, siis tuleb ju tee peal esinevate kadude tõttu kõvemini kütta. Ahikütte keelamise asemel võiks vähendada auto- ja lennukiliiklust.

0 vastukaja: