teisipäev, august 13, 2013

Eksami kood

Pidin magistriõppe lõpetama, sest olin seal juba kaua olnud. Mõtlesin, et need, kes võtavad eesmärgiks saada doktorikraad, saavad selle kindla arvu aastatega. Need, kelle eesmärk on magistrikraad, saavad sama arvu aastatega selle. Ma ei teadnud, kuidas on nendega, kelle eesmärk on kutseharidus. Mul oli tegemata kaks eksamit - Eesti uusaeg II ja Eesti kunstiajalugu II. Praegu pidi tulema neist teine eksam. Kogunesime eksamiruumi ukse taha koolimajas. Ma olin paljudest loengutest puudunud, seetõttu tahtsin enne eksami tegemist laenata konspekti. Aga ma ei teadnud, kui ma täna eksamit ei tee, kas mul lubatakse seda veel hiljem teha või saab õppeaeg läbi. Üks tüdruk ütles, et kui ta ühele poisile otsa vaatab, saab temalt kohe konspekti kätte. Läksime eksamiruumi sisse. Küsisin õppejõult, kas ma pean üldse seda eksamit tegema, kui ma bakalaureuseõppes juba tegin sellenimelist. Nüüd oli 3+2 magistriõpe, kus osa varasema bakalaureuseõppe asju oli tõstetud magistriõppesse. Õppejõud vastas, et siis ei pea tegema. Küsisin, kas nende eksamite kood on sama. Õppejõud ütles, et väga õige küsimus. Ta hakkas minu õpinguraamatust varem tehtud eksami koodi otsima. Olin selle eksami teinud esimesel kursusel varasemate hulgas. Ma juba nägin, kus real see õpinguraamatus kirjas on, aga siis kaotasin uuesti silmist ja pidin tükk aega otsima, enne kui teist korda leidsin.

*
Vennad olid kodust maale kolides kottidega raamatuid kaasa võtnud. Märkasin, et kaks ranitsat on nad maha unustanud. Pidin need järele viima. Vaatasin ranitsatesse sisse. Neis olid riided, mitte raamatud. Kumbki ranits ei olnud üleni täis, seetõttu panin kahe ranitsa riided ühte ranitsasse kokku. Vahepeal oli vihma sadama hakanud. Kui väljumisele mõtlema hakkasin, siis veel ei sadanud.

*
Vaatasin kahte multifilmi kiikumisest. Seejärel näitasin neid ühele lapsele. Laps mängis pilli. Proovisin ise sama pilli puhuda. Mul tuli halvemini välja. Ütlesin lapsele, et andsin talle suitsetamiseks multifilmi, kes tal lubas tubakat suitsetada. Olime Kalda teel. Mina läksin ühes suunas ja laps teises. Ta korrutas sõna "kanakaka". Kui ta oli seda mitu korda korranud, hakkas tema ema keelama. Mina läksin kodu suunas koos vennaga. Selja tagant oli kuulda, et läheneb koer. Püüdsin eest ära jõuda. Mõtlesin, et koer tuleb hirmu lõhna mööda järele. Vastu tuli üks teine koer. Lootsin, et see tõmbab jälitava koera tähelepanu endale. Aga seda ei juhtunud. Kui oma trepikoja ette jõudsime, nägin alles, kes selja taga olid. Seal oli perekond mitme väikse lapsega. Ütlesin, et ma pidasin last koeraks.

0 vastukaja: