pühapäev, september 01, 2013

Kirjutusmasina paberid

Tahtsin poest väljuda. Selleks tuli minna läbi pöördukse. Aga kui ma proovisin seda läbida, andis uks mulle hoobi ja paiskas mind tagasi. Ma ilmselt ei olnud tabanud õiget hetke. Uuel katsel ukse läbimine õnnestus. Maja ees tuli minu juurde Kati S., kes andis mulle ajaleheväljalõikeid. Ta ütles, et need on väga maitsvad.

*
Olin köögis. Pidime minema klassiekskursioonile. Selleks pidi Jürgen I. andma mulle kausta ekskursioonil osalemiseks vajalike materjalidega. Olime ühes saalis ja istusime koolipinkides. Jürgen jagas kaustasid, aga mulle minu kausta andmisega viivitas. Siis andis Kristjan K. mulle ajaleheväljalõikeid. Mõtlesin, et mul on osad neist vist juba kodus olemas. Lauri N. läks saali ette, et pidada kõnet. Aga tal läks meelest, mida ta tahtis rääkida, seepärast ta vaikis pikalt. Saali ette läks Kairi K. Tal oli uus soeng. Külli ütles, et keegi meie klassist ei ole veel nii ilus olnud.

*
Istusin isa toas. Laual oli kirjutusmasinaga täis kirjutatud pabereid. Osad olid laste ja osad isa kirjutatud. Isa oli lasknud lastel kirjutusmasinaga kirjutamist harjutada, et nad täiskasvanuna seda oskaks. Aga laste paberid olid ilusamad kui täiskasvanu omad, sest lapsed lõid tähti korrapäratult, aga täiskasvanul oli kõik sirgetes ridades. Toas hakkasid asjad lendama. Mõtlesin, et see tuleb sellest, et akna alt puhub tuul sisse. Aga ei lennanud mitte ainult aknalaual olevad paberid, vaid ka aknast kaugemal olevad raamatud. Sel juhul oli tegemist maavärinaga. See oli minu elus esimene maavärin, mida ma tajusin. Eelmised olid möödunud märkamatult.

0 vastukaja: