teisipäev, september 24, 2013

Pilved pealt poolt

Mult küsiti, miks vaadatakse pilvi pealt poolt. Lendasin pilvede kohal ja seetõttu oskasin vastata, et sellepärast, et pealt poolt on pilved ilusamad, sest sealt on nad valgustatud. Mõtlesin, et kui ma mõtlen, et tuleb lennuk ja päästab mind ära, et ma vastu maad ei kukuks, siis ta tulebki. Aga sellele ei tasu lootma jääda, sest lennuk võib ka tulemata jääda. Ühes toas näidati mulle seadeldist, mille vastu kukkumine pidi lööki pehmendama. Mul tekkis küsimus, kuidas sellele pihta peab saama, kui see asub siseruumis.

*
Üks poiss pani mulle padja alla kaks kommi. Kartsin, et kui ta paneb neid ainult minu padja alla, siis need on mürgitatud. Läksin tema juurde. Ta küsis, miks ma talle ühel kuupäeval ei vastanud. Vastasin, et sellepärast, et ma olin ainult neli tundi maganud. Ta küsis, et kui mul see meeles on, kas ma siis ainult teesklesin magamist. Vastasin, et poolunes olek ei tähenda magamise teesklemist. Inimene võib ka päris unes olla ja teiste juttu kuulda, aga ei ole siis lihtsalt võimeline vastama. Põrandal olid malenupud. Nende alt olid voodrid ripakile rebitud. Ütlesin, et seda ei tohi teha. Poiss seletas, et teine poiss rebis. Ta ütles, et nende nuppude alla tuleks üks asi kleepida. Poiss ütles, et ta laulab ühe laulu. See algas sõnadega:
Kas Simo on suur malesõber
või lihtsalt suur unimüts?
Ütlesin, et seda laulu ma tean. Seetõttu jättis poiss selle pooleli. Oleksin tahtnud, et ta kogu laulu laulaks. Mul oli hea meel, et tal varasemal päeval välja mõeldud laulusõnad veel meeles olid. Poiss sügas traadijupiga silmanurka. Ütlesin, et ta ei torkaks nõela silma. Poiss viskas traadijupi eemale põrandale. Ütlesin, et nüüd võib see väiksema poisi kätte sattuda.

0 vastukaja: