teisipäev, november 12, 2013

Tähistaeva kaardid

Ostsin poest hapukoort. Müüja tahtis, et ma kirjutaks üles, mis kaupa ma eelistan, et ta teaks, mida poodi tellida. Ma ei kirjutanud, sest ema kirjutas ja tema käis sagedamini poes. Kui maksin raha, ütles müüja, et ma olen kirjaoskamatu. Läksin poe uksest välja. Seejärel sisenesin uuesti, et kasutada poeruumi lugemissaalina. Mina ja müüja sõimasime üksteist. Ütlesin, et kaubaeelistust ei ole põhjust üles kirjutada, sest järgmine kord eelistus muutub. Ta tahab iseseisvast mõtlemisest vabaneda.

*
Oli vene keele tund. Õpetaja käis ringi ja kontrollis vihikuid. Mul oli vihikus palju kahtesid. Ma ei tahtnud neid õpetajale näidata, muidu võis ta neid juurde panna. Seetõttu keerasin lahti vihiku tagumise otsa, kus hindeid ei olnud, vaid kuhu olin kirjutanud ilukirjas venekeelseid luuletusi. Hakkasin neid pähe õppima. Luuletusi vihikusse ümber kirjutades ei olnud ma igast tähest täpselt aru saanud. Kolm halba õpilast istus esimestes pinkides ja hakkasid vene keeles laulma. Õpetaja ütles teistele, et nad kaasa ei laulaks. Sellega tahtis ta vist paljastada, et need kolm õpilast laulavad valesti.

*
Vaatasin tähistaeva kaarti. Sellel anti märku, kui mõni uus täht tekkis. Uusi tähti tekkis iga sekkund. Kaart koosnes erinevat värvi ringidest. Üks ring ei tähistanud vist ühte tähte, vaid selles kohas asuvate tähtede arvu. Oli teisigi teemakaarte taeva kohta. Üks kaart näitas, millises galaktikas on rohkem tööstust. Meie galaktika oli teisel kohal, sest siin asus planeet Maa. Ütlesin, et võibolla on põhjus selles, et meil ei tunta veel rohelist majandust.

0 vastukaja: