reede, detsember 20, 2013

Ämblikkude ja putukate karp

Vaatasin, et asparaagusest saaks kaks head fotot teha, sest asparaaguse õite kõrval olid ühe teise lille õied. Läksin asparaagusega maanteele, laotasin ta maantee äärde laiali ja pildistasin. Vaatasin, ega ta ära kuivama ei hakka. Puhus tugev tuul.

*
Tõlkisin raamatut. Õhtu jõudis kätte, aga ma olin jõudnud tõlkida ainult 20 lehekülge, sest nende kirjapanek võttis ka aega. Mul oli päevaplaanis lisaks tõlkimisele ainult 20 lehekülje ajalooraamatu lugemine ja ajalehtede lugemine. Ütlesin, et magistriõppest on midagi kasu ka olnud, sest nüüd ma tõlgin kaks korda kiiremini. Magistriõppe ajal lugesin 11 lehekülge ingliskeelset raamatut päevaga, aga nüüd tõlgin 20. Ütlesin, et ma olen seda raamatut tõlkides ka palju uusi sõnu õppinud. Paluti tuua näiteid. Tõin näited, et nüüd tean, et veracity tähendab tõearmastus ja nay tähendab ei.

*
Istusin arvuti taga, mille suur ekraan oli seinal. Vend istus samas toas, aga ekraani ei näinud, sest see oli keeratud minu poole. Keerasin ta nüüd nii, et vend ka näeks. Minu ees oli läbipaistva kattega karp, milles olid ämblikud ja putukad. Ütlesin, et ämblike ja putukate elus on ainult kaks asja - söömine ja jooksmine. Üks hiigelsuur ämblik jooksis toitu otsides tohutu kiirusega mööda karpi ringi. Ütlesin: sa jooksed nii kiiresti, sul on kõht tühi. Õnneks oli ta karp kinnine ja ämblik ei saanud mulle kallale tulla. Aga mõtlesin, et kui selline liik olemas on, siis peab selle esindajaid mujal ka leiduma ja ma võin nendega kohtuda. Hiidämblik tuli karbist välja ning võttis endale söögiks kassipoja koos kassiga. Vend tahtis kassi ämbliku käest päästa. Ütlesin, et ta seda ei teeks. Põhjendasin, et kui selline liik juba olemas on, siis ta peab midagi sööma, kui ta kassi ei saa süia, võib ta venna enda ära süia. Ämblik võttis ühe jalaga karbist kinni ja kallas selle üleni tühjaks. Naersin kiljudes.

0 vastukaja: