teisipäev, detsember 03, 2013

Listi liikmete ruum

Olin asutanud kursuse listi. Listi liikmed istusid ühes ruumis koos. Ühest listi lisatud mehest ma enam ei mäletanud, kust ma teda tunnen. Küsisin talt, kas ta oli minuga samal kursusel. Ta vastas, et ei olnud. Ütlesin talle, et kui ta tahab, võib ta sel juhul listist lahkuda, aga võib ka listi jääda. Küsisin, kas ta käis minu õega samas klassis. Seda ta polnud ka teinud. Küsisin, et aga minu tädiga. Ta tahtis teada tädi sünniaastat. Ütlesin, et see on 1970. Ta vastas, et siis tädiga ta sobib paremini, tema sündis 1969. Ruumi hakkasid saabuma inimesed, keda mina polnud listi lisanud, vaid kelle olid lisanud teised. Puudu oli veel ainult üks kursusekaaslane.

*
Kaplinski kirjutas "Sirbis", et unenägusid jutustama on võimeline iga inimese aju. Selle jutuga taheti võibolla öelda, et minu unenäokirjeldused ei ole teiste omadest rohkem väärt ja sellepärast neile kunagi ei viidatagi. Üks "Sirbi" toimetaja rääkis, et üks inimene oli tulnud ühel korral toimetusse teise ajalehetoimetaja peale kaebama. Aga kaebaja oli rääkinud nii pikalt ja igavalt, et toimetaja oli tulnud järeldusele, et see inimene ei ärata lihtsalt huvi. Kui kaebaja oli lõpuks oma jutu lõpetanud, oli ta veel sellega otsast pihta alustanud.

*
Lugesin "Postimeest". Teisel leheküljel kirjutas Kulbok. Tema artikkel oli teist pidi kui ülejäänud ajalehe sisu, ajalehte tuli selle lugemiseks 90 kraadi pöörata. Kulbok nimetas ennast kuningaks. Ta kommenteeris väidet, et eurovastased olevat rumalad, sest nende parteid saavad valimistel teistest vähem hääli. Kulbok näitas, et eurovastane roheliste erakond oli algul saanud rohkem hääli kui europooldajate Maaliit. Ta tõi välja kõigi eurovastaste kandidaatide häälte arvu. Eurovastaste häälte arv oli hakanud langema alles siis, kui nende vastu propagandat tehti. Läksin trepikotta. Nägin vendade viirastusi. Ütlesin, et mul ei ole vaja vendade viirastusi, vaid vendi.

0 vastukaja: