neljapäev, detsember 19, 2013

Lõpetasin loengu

Käisin sageli Helina korteris, aga seal ei olnud kunagi kedagi. Ühel korral vaatasin voodi alla ja Helina oli seal peidus. Ta oli olnud iga kord kodus, aga peidus. Pakkusin talle enda kaasavõetud toiduaineid. Neid oli kolm tükki. Mõtlesin, et söögiaeg võiks olla palju rikkalikum.

*
Läksin koolimaja peatrepist alla. Viimane trepivahe oli ära võetud. Ütlesin, et ma unustasin jälle ära, kuidas siis peab alla saama. Üks inimene hüppas riidehoiu trepile. Puuduv trepp pandi tagasi ja läksin seda mööda alla. Direktor ütles, et ta ei kavatse sellega leppida, et see trepp tagasi pandi, koolimajas ei tohi nii palju treppe olla.

*
Lõpetasin loengu ja väljusin auditooriumist. Panin ukse lingi kinni, aga mitte lukku. Minu selja taga tulid teisest ruumist kaks õppejõudu. Hakkasin trepist alla minema. Trepil tuli meelde, et olin kuulnud, et auditooriumi ei tule lukku panna küll iga loengu järel, aga peab panema pärast päeva viimast loengut. Minu loeng oligi olnud viimane. Mõtlesin, et tõesti, kui majja öösel sissemurdjad tungivad, oleks hea, kui järgmine uks nende järel oleks jälle lukus. Läksin tagasi. Läksin auditooriumisse sisse. Seina ääres olid riided. Ütlesin, et ma ei mäleta, millises minu püksid on. Üks tüdruk ulatas mulle minu omad. Ütlesin, et ma ei mäleta, kust need pärit on. Ülikooli esindaja ütles, et kui need ei ole enda ostetud, vaid leitud, siis tuleb need tagastada. Vastasin, et ma ei mäleta, kas ma ostsin need ise või leidsin.

0 vastukaja: