pühapäev, detsember 29, 2013

Taskuarvuti lisaread

Fischer pidi Tartus simultaani andma. Mõtlesin, et lähen kohale. Igale simultaanile ma ei lähe, aga Fischeri omale lähen, siis saan öelda, et olen maailmameistriga mänginud. Ta oli enne seda andnud simultaani ühes teises Eesti linnas ja kõik mängud võitnud. Oli oodata, et ta seetõttu Tartu mängijaid alahindab ja saab mõned kaotused. Vorobjov võis teda võita. Mõtlesin, et mängin Fischerile tema enda avanguvarianti - Hispaania avangu vahetusvarianti. Mustadega mängin talle Caro-Kanni kaitset, mida harrastan Karpovi eeskujul. Fischer saab iga variandi puhul aru, kelle eeskujul ma seda mängin. Simultaanile lisaks pidi toimuma vist Fischeri male turniir.

*
Küsisin Arielilt ühte söödavat asja. Ta ütles, et ma pean talle selle eest homme raha maksma. See summa oli juba kulutatud, sest olin söönud sama asja ka enda raha eest. Ariel oli võtnud endale torni kuju, seetõttu oli teda võimalik klassikokkutulekul nurka seisma panna.

*
Olin ühes väikses ruumis. Ütlesin, et igaüks siin õpib erinevat asja, aga kõige noorem ainult mängib. Tahvlile kirjutati matemaatikaülesannet. Klassiõed ruumi kaugemas otsas ütlesid, et ülesandes sisalduvad tähed tähendavad peremeest ja koera. Arvutasin taskuarvutiga. Selle ekraanil oli mitu rida. Ülemisel real näidati minu sisestatud tehte vastust, aga järgmistel ridadel igasugu lisaandmeid nende arvude kohta. Mõtlesin, et loen need kõik läbi, millestki ma ikka aru saan. Allpool kirjutati, et Inglismaal kehtestati peremeheks olemise rahaline piir, igaüks ei ole peremees. Ma ei teadnud, kas ingliskeelset sõna "have" tuleks tõlkida, et peremehel peab nimetatud minimaalne rahasumma iga kuu olemas olema või et ta peab sellise summa iga kuu saama. Kuna arvuti oli rikkis, siis miinimumsumma väärtus vilkus vahepeal suuremaks ja vahepeal väiksemaks, nii et ma ei teadnud, kas mina liigitun peremehe alla. Väiksem summa oli mul olemas, aga suuremat mitte.

*
Mõtlesin, et igaühega ma ei räägi, aga Fischerit teretan kättpidi.

0 vastukaja: