teisipäev, märts 18, 2014

Meeleavalduste hooaeg

Kuulsin, kui väljas hüüti vene keeles Tartu ja Runnel, mis sellise hääldusega läksid riimi. Varsti tuli ema, kes ütles, et ühes tänases lehes oli Tartu asemel Runnel kirjutatud.

*
Olin kirjutanud pika artikli. Seejärel olin teinud selle lühemaks, et avaldamiseks pakkuda. Lühendades olin jätnud välja selle, et vene vürstide järeltulijad ei ole mitte ainult Trubetski ja Volkonski, vaid ka mina. Minu esivanemate hulgas oli vene ohvitsere. Henn tuli minu suunas, mitmeharuline ese minu poole suunatud. Ütlesin, et ta nii ei teeks, suunates tema poole selle eseme teise otsa,  millel oli samuti mitu haru. Vaatasin tänast ajalehte. Ma ei lugenud järjest, vaid reportaaži keskelt huvitavamat lõiku. Praegu käisid suured meeleavaldused. Ajakirjanik oli meeleavaldajate hulgas ringi liikunud ja nende juttu kirja pannud. Oli räägitud igasugust jama. Üks oli rääkinud sakslastest ja juutidest ja oma varrukal olevast märgist. Mõtlesin, et ma ei pea artikleid avaldama, vaid võin mõtteid teatavaks teha ka väikses ringis, ühiskonda mõjutab see ikkagi. Kelam oli öelnud, et on vajalik, et mingi protsent ühiskonna liikmetest mediteerimisega tegeleks. Oli oodata, et pärast Ukrainat okupeeritakse ka Eesti. Vene väed võisid saabuda meeleavaldajate käest päästjatena. Võibolla oleks eestlus jätkunud pärast seda paguluses. Aga varsti oleks pagulased üksteisele kaugeks jäänud. Klaus vaatas meeleavalduste asemel spordisaadet, nagu tal ka vanasti kombeks oli.

*
Proovisin poes müügil olevat markerit poes müügil olevasse raamatusse. Võtsin järgmise markeri. Ütlesin, et proovin seda parem enda paberile. See oli sinine marker, mis oli kuivanud. Korraliku sinise markeriga tegin paksud jooned ja tõmbasin neid valgega üle, nii et sinise peale tulid rohelised triibud. Võtsin musta markeri ja kirjutasin suuri tähti taevasse, nii et tegin ringi terve taeva ümber.

0 vastukaja: