pühapäev, aprill 20, 2014

Toit maja juures

Läksin kööki. Oleksin peaaegu auku kukkunud. Köögi põrandas oli auk, millest paistis alumine korter. Istusin laua taha. Hoiatasin kõiki inimesi, kes augule liiga lähedale läksid.

*
Mul oli ühes seadmes hulk enda tehtud pilte. Praeguses vaates läksid tähed pildi peale, vist oli võimalik ka teistsugune vaade. Kõik pildid olin teinud formaadiga pikem külg alt üles, kuigi oleks olnud võimalikud ka laiad pildid. Ema sõi ühe pildi pealt kirsi. Ta rääkis, et Tõnu oli ka linnas kirsse söönud. Ema ütles, et minu pildil ainult üks kirss oligi söödav. Vaatasin ülejäänuid ja mõtlesin, miks need ei kõlba. Natuke kortsus olid nad küll.

*
Hakkasin hommikul kooli poole kõndima. Ühe maja juures nägin padasid pudru ja kisselliga. Need tundusid väga isuäratavad ja hakkasin neid endale taldrikusse tõstma. Panin nad siiski patta tagasi, sest mõtlesin, et toit on ukse ette pandud ainult selle trepikoja inimestele. Siit käib palju inimesi mööda, kui kõik võtaksid, siis maja enda elanikele ei jääkski. Kõndisin edasi. Kõnniteel oli filmikaamera, mille taga seisev mees ütles, et kui filmitakse, siis ei julge keegi süia. See oli vale, sest kaamerat märkasin alles siis, kui olin sellest möödunud. Mulle tuli meelde, et unustasin oma portfelli toidu juurde. Hakkasin tagasi minema, et portfell ära tuua. Aga kaameramees läks enne mind ja võttis portfelli enda kätte. Hakkasin tal järel jooksma ja hüüdsin, et andke mu portfell siia, andke mu portfell siia. Mees viskas portfelli endast ette, et oleks kergem joosta ja portfellini jõudes see uuesti üles korjata. Mul oli käes tabalukk, mis tegi minul jooksmise raskemaks. Hüüdsin, et andke mu portfell siia, muidu ma viskan tabalukuga. Täna liikusid mul jalad erakordselt aeglaselt.

0 vastukaja: