reede, mai 16, 2014

Suur pidu

Läksin suurele peole. Istusin laua äärde tagumisse ruumi tagumise otsa lähedale. Inimesed tõstsid endale toitu ette. Varsti anti käsklus, et tõmmake laualina kokku. Vennad keerasid oma toitu täis taldrikud tagurpidi. Hakkasin seda esimesel hetkel ise ka tegema, aga siis peatusin ja ütlesin vendadele, et peeti silmas, et tõsta taldrikud laua pealt üles ja siis lina kokku tõmmata. Vaatasin, kas ma ise ei ajanud samuti osa toitu laua peale. Peol oli võimalik rääkida ainult endast vasakul ja endast paremal istujaga, aga kummagagi ma rääkida ei tahtnud. Laiemalt ringi liikuda ei olnud võimalik, sest selleks polnud ruumi. Läksin peolt esimesena minema.

*
Üks matemaatikaõpik pidi kestma läbi mitme klassi. Mõtlesin, et tähistan oma õpikus ära, millise ülesande me sel õppeaastal viimasena lahendasime. Hakkasin ühte ülesannet tahvli peal lahendama. Lahendasin seda mitu korda ja sain iga kord erineva vastuse. Ma võibolla ei teinud arvutusvigu, vaid jätsin vahetehete vastused kirja panemata ja mäletasin neid edasi arvutades valesti. Minu pinginaabrit tüütas ära, et ma nii palju vigu teen, seetõttu läks ta minu kõrvalt minema ja istus uue pinginaabri kõrvale.

*
Üks suur tüdruk ütles, et ta mängib nagu laps. Edasi rääkis ta mänguautodega. Mõtlesin, et võiksin raamatukogust laenatud raamatut poole pealt lugema hakata. Või ma loen parem siiski teist raamatut. Olime laagris. Mängiti muusikalinti. Üks lint mängiti mitu korda järjest läbi. Kaalusin, kas ma ei peaks enda linti ka kuulata andma. Magamiseks oli võetud kaasa tekikotte, aga magati ka kotita tekkidega. Tekikottidele tuli teine tekk alla panna, et põrand külm ei oleks. Tekikotid olid mõeldud selleks, et sinna läheks kaks inimest. Aga seda teha oleks liiga kitsas olnud.

0 vastukaja: