teisipäev, juuni 03, 2014

Keerulisem piletiaugustaja

Vaatasin enda koostatud raamatut. Toimetamisel oli tekkinud hulk vigu, mida varem ei olnud. Registri registris oli viidatud märksõnale "avar silmaring" sõnaga "laiama", selle asemel, et kirjutada "lai silmaring". Ütlesin, et on näha, et toimetaja on alustanud sõnade kirjutamist ja seejärel tahtnud neid kustutada. Lisasin, et registri registrit ma nagunii ei vaata.

*
Olin bussi peal. Tahtsin piletit augustada, aga bussi oli pandud uus piletiaugustamisaparaat, millel ei mahtunud pilet pilust sisse. Mõtlesin, kas pilet tuleb pooleks murda. Minu juurde tuli kontroll. Ütlesin, et ma ei oska selle aparaadiga piletit augustada. Kontroll näitas, et allpool on teine pilu veel, pilet tuleb torgata sellesse. Enne tuleb vajutada ühte nuppu. See nupp lülitab inimese silma sisse. See aparaat oli palju keerulisem kui varasem, nagu kõigile asjadele leiutati uusi ja keerulisemaid variante. Seetõttu ütlesin, et pimedad ei saa sellist aparaati kasutada. Kontroll vastas, et küll pimedad ka hakkama saavad.

*
Klassiruumi tuli ühe teise aine meesõpetaja, kes rääkis, et kuna me õppimise asemel lobiseme, siis me ei saa ainet selgeks. Krister ütles sellele mehele, et ta homme meie klassi tundi ei tuleks. Mees näitas Kristerile ühte võõrkeelset lõiku ja küsis, kuidas seda tõlgitakse. Ja teatas seejärel võidukalt, et Krister ei oska tõlkida. Ütlesin, et võõrkeeli muidugi ei osata, aga meil on tarkade inimeste klass, meil mõned juba oskavad.

0 vastukaja: