teisipäev, august 26, 2014

Jäätunud ja jäätumata veekogu

Kõndisin mööda tänavat. Istusin võõraste inimeste ja koera eest autosse.

*
Väike poiss võttis kätte pruuni mängukaru, mitte roosa. Pruune mängukarusid oli kaks tükki. Ütlesin, et üks neist oli vanasti minu oma. Väike poiss kõndis trepist üles käsipuu valel küljel. Keelasin teda ja hoidsin kinni.

*
Kõndisin kanalil. Vaatasin, et jäätumine on toimunud nii kiiresti, et kaks lainet on jäätunud laine kujuliselt. Siis selgus, et see ei ole jäätunud vesi, vaid telk. Läksin sisse.

*
Ülikooli loengutel oli see viga, et ei saanud aegamööda soojaks minna, vaid õppejõud hakkas alati kohe täiskiirusega rääkima. Mõtlesin, et praktiliselt mul ei ole magistrikraadi, sest diplom anti, kui töö oli kaitsmata ja magistrieksam tegemata. Olin varem ka nii mõelnud. See, et need asjad olid tehtud, tuli alati hiljem meelde. Mõtlesin, et mul siiski on magistrikraad, sest kui teiste inimestega võrrelda, siis mina olen targem.

*
Jõe vastaskallastel oli kaks meest. Üks ütles vaikse häälega ühe lause. Teine kuulis ja vastas. Olin õppinud, et mööda veepinda kandub hääl paremini edasi. Seetõttu mõtlesin ka vaikse häälega lause öelda. Kaks meest loopisid üksteist kividega. Keda kivi esimesena tabas, oli kaotanud. Seejärel algas mäng otsast peale.

0 vastukaja: