reede, oktoober 10, 2014

Hinde- ja turniiritabelid

K. ja P. Simson olid nüüd ministrid. Olin selle kohta kirjutanud, et nüüd on valitsuses kaks kõige targemat. See, et nad peaministriks ei saanud, ei tähendanud, et nad ei võiks muuks ministriks saada. Mina olin tarkuselt kolmas.

*
Vaatasin oma esimese kursuse hinnetelehte. Kõik eksamid olid viied. Lisaks oli lõpus isikuomaduste test, mida oli hinnatud juba uuema tähtede süsteemi alusel. Seda testi ma ei mäletanud, sest selle tegemise ajal ma polnud veel selle kohta teooriat lugenud. Olin pidanud tooma enda kohta näiteid, õppejõud oli näidete põhjal hindeid pannud. Kuna mul olid kõik eksamid viied, olin saanud meelekindluse hindeks B. Arvasin, et see näitaja peaks olema A. Aga seda ei teatud, kui palju ma pingutasin. Meelekindluse hinne oli siiski kõrgem kui muude näitajate hinded. Üheks näiteks oli, et ma ei oska lipsusõlme teha, kuigi olen seda harjutanud. Selle eest oli pandud D. Ma oleks saanud tuua parema näite, mille eest oleks tulnud kõrgem hinne.

*
Euroopa Liit võttis vastu seaduse, et öösel ei tohi magada ühes jutis, vaid vahepeal peab ärkama ja ringutusi tegema. Ringutuste tegemiseks oli olemas vastav seade. Arvati, et siis hakkavad inimesed kauem elama. Mina ütlesin, et mina seda seadust täitma ei hakka. Selle asemel tegin päeval töö vaheaegadel võimlemisharjutusi. Ütlesin, et osad kardavad, et kui nad öösel ärkavad, ei tule uni tagasi.

*
Olin ülikooli lõpetanud, aga läksin õppehoonet vaatama. Ülikoolis meenutati, et oma kõige paremal eksamil sain 11. koha. Küsiti, kus selle eksami tabel on. Näitasin stendi poole, et seal. See rippus siiani stendil. Eksam oli toimunud esimesel kursusel. Öeldi, et tulemuse teeb eriti heaks see, et esimene kursus on kõige raskem aasta. Vastasin, et see ei olnud minu kõige raskem aasta. Istusin auditooriumi viimases pingis, mis oli kõige kõrgem ja torni kujuline. Jagati kontrolltöö pabereid. Kuna ma ei olnud üliõpilane ja ei pidanud kontrolltööd tegema, ronisin tornist alla. Vaatasin stendilt värske eksami tabelit. F. Puss oli teisel kohal. Listist oli ta lahkunud, nagu peaks ennast minust palju targemaks. Eksami eest oli võimalik saada 46-47 punkti ja Puss oli saanud 46. Kirjutasin esimesed tulemused endale paberile ümber. Siis vaatasin, et tegemist ei olegi pingereaga, vaid tähestiku järjekorraga. Puss oli saanud hinde D. 46 ei olnud õigete vastuste arv, vaid ainepunktide arv, mis selle eksami eest anti. Aga C ja D olid tavalised hinded. See ei tähendanud, et Puss poleks esimeses õppeastmes paremaid hindeid saanud, vaid doktorantuuris oligi raskem head hinnet saada. Kõiki tulemusi ma endale üles ei kirjutanud. Hinde A oli saanud üks üliõpilane. Ma ei kirjutanud tema nime ka üles, vaid püüdsin meelde jätta. Ülikooli töötaja tuli minu juurde. Mulle tundus silmanurgast, et ta näitas mulle jalatalda, et ma ära läheks. See võis viirastus ka olla. Aga ütlesin, et ma lähen kohe ära. Enne kirjutasin veel nimesid ümber. Mulle toodi minu nimega maleturniiride tabeleid. Need olid vist minu portfellist varastatud või välja kukkunud. Võtsin need vastu, et koju viia. Nüüd võis ema öelda, et kodus pole ruumi, tabelid tuleb ära visata. Aga sain nad enne äraviskamist arvutisse ümber kirjutada. Mulle toodi Kõivu ja ühe teise maletaja vahelise partii protokoll. Võtsin selle ka vastu. Seda polnud minu portfellis olnud, see oli varastatud teisest portfellist.

0 vastukaja: