laupäev, oktoober 18, 2014

Ilusad marjad

Olin köögis. Rääkisin, et sageli ma kujutlen, et siin köögis käivad kõik klassikaaslased ja kõik inimesed. Köögis olid veel Henn ja Reet. Ütlesin: "Sa oledki viirastus!"

*
Läksin kanali äärde. Seal üks mees rääkis, et vette tuleb minna nii, et rohu sisse ei tekiks radasid. Aga kõik tallavad radu. See on halb, sest kalad kogunevad radade juurde. Ma ei saanud aru, kas polegi parem, kui rand on liivarand. Praegu oli kanal jääs. Talvel ei tohtinud vist ka radu tallata. Kõndisin mööda kanali tagumise poole jääd. Eeskõndija all jää prõgises, nagu hakkaks murduma. Mõtlesin, et jää on ju alles värskelt tekkinud, võibolla selle peal veel ei tohi kõndida. Kui ta oleks jalge all katki läinud, oleks võinud kaldale põgeneda. Aga sellel kaldal oli sein ees, nii et kanalilt lahkuda ei saanud.

*
Vaatasin oma vanu vihikuid ja malenurkade väljalõikeid. Mõned olid väga pehmeks läinud. Vaatasin vanade asjade sahtlit. Hiljuti oli siin olnud veel vana vorstivõileib, aga nüüd oli see välja võetud. Võtsin sahtlist välja ka vana pakendi, milles olid ilusad marjad. Tegin selle alles nüüd lahti. Küsisin emalt, kas nii vanu marju tohib süia. Ema vastas, et need on mürgised. Ja lisas, et ta keedab need moosiks. Küsisin, kas moos on siis vähem mürgine. Ütlesin, et on saanud vähemalt kaua aega vaadata, kui ilusad need marjad on.

0 vastukaja: