kolmapäev, oktoober 08, 2014

Lugesin raamatut ja rahvalaule

Ärkasin keset ööd ja läksin kööki pooleli olevat huvitavat raamatut lugema. See, et raamat oli nii huvitav, oligi vist une ära ajanud. Isa küsis, et ma talle seda raamatut näitaks. Ta oli varem juba mitu korda küsinud. Esialgu läks isa ise köögist ära. Olin lõpetanud raamatust maleteema lugemise, aga sellest blogis kirjutamine oli edasi lükkunud. Nüüd ei olnud mulje enam nii värske. Ma ei teadnud, kas kirjutada sellest blogi male või raamatute rubriigis. Tegelikult oli seda maleteemat olnud ainult kaks lehekülge raamatust.

*
Lugesin kooli saalis rahvalaule. Kui lugeda ühest laulust mitu varianti korraga, oli see teaduslik. Sõimasin laulu põhjal ühte inimest. Öeldi, et kui ma olen nii vihane, siis võib mind näidendis armastajat mängima panna. Ütlesin, et ega ma võin rahvaluulet edasi arendada. Hakkasime mängima korvpalli. Mulle ei öeldud, kummas meeskonnas ma olen. Valisin ise, kumba korvi ma ründan. Korvi suunas hüpates tegin väga pika õhulennu, mis ei olnud vist enam loodusseadustega kooskõlas. Mulle hakkas tunduma, et meie poolel on palju rohkem mängijaid kui vastaspoolel.

*
Olin avastanud, et arvutis on ühe faili nimes üks täht ülearu. Olin selle tähe ära kustutanud. Nüüd avastasin, et selle faili nimes on ikka veel üks tühik ülearu ja kiri on rasvane. Hakkasin suure maja õuel kõndima, vaadates kõike peremehe pilguga, et puudusi parandada. Maja küljes oli saun. Üks mees läks sauna kütma. Üks vana naine läks samal ajal sauna ukse eest tolmu pühkima. Listi oli tulnud kiri kutsega sauna. Saatsin selle tagasi, tahtes enne ühest lõigust rasvaselt kirjutatud sõnadelt rasvast kirja ära võtta, aga võttes kogu kirjalt.

0 vastukaja: