esmaspäev, märts 02, 2015

Kogemuste lisandumine

Minu juurde tuli kursusekaaslane, kes oli esimesel kursusel ülikoolist välja visatud, ja andis mulle magistriõppe loenguplaani. Nüüd oli see kursusekaaslane minust korralikumalt õppima hakanud. Mina loengusse ei jäänud, vaid läksin minema. Vastu tuli A. Must, kes ütles mh. Kõndisin trepist alla. Trepp viis läbi ühe teise loenguruumi, kus nägin teist kursusekaaslast. Andsin talle toimuvast lühidalt teada. Kui majast välja jõudsin, algas tänaval kontsert. Mõtlesin, et nüüd ei saa teised ka loengut kuulata.

*
Tahtsin panna ette vanemaid prille, selleks keerasin neile ühe kruvi sisse. Kui ühe kruvi sisse keerasin, tuli teine välja. Prillisangad läksid risti, mistõttu tuli ise kruvi välja keerata, et sangade asend õigeks panna. Kursusekaaslane oli öelnud, et mina olen maailma esimene inimene, kellel on kohusetunne. Prille tuli ka puhastada.

*
Mõtlesin, et nüüd hakkan doktoritööd kirjutama. Sportlike eesmärkide nimel tuleb doktorikraad kätte saada ja praegu olen targem kui magistriõpet lõpetades. Oli hommik ja pidin kooli minema. Mõtlesin, kas pakkida ranits enne või pärast sööki. Kuna ranits oli veel pakkimata, võisin kooli hiljaks jääda. Siis võidi öelda, et just siis, kui ma kavatsesin korralikult õppima hakata, jäin ma kooli hiljaks.

*
Vaatasime maleseise. Leidsin, et oluline on see, kes saab enda kätte välja f4. Valge võis etturi g3 toetusel panna f4 oda. Mulle näidati, et kui liputiival käib must lipu valge oda kõrvale ja oda taganeb üks ruut, paneb must lipu valge oda ja etturi kõrvale ja saab ühe neist kätte. Sellest näitamisest sain kogemusi juurde. Mõtlesin, et kui ma hakkasin lahendama esimest maleülesannete raamatut, siis mul ei olnud veel kogemusi, vaid pidin neid saama alles sellest raamatust. Sisenesin ühe noore naisega korraga ühe maja välisuksest pikkadesse koridoridesse. Palusin, et see naine jagaks mulle malekogemusi, kuigi ta tuli sinna hoopis teisel eesmärgil. Kõndisin ruumi, kus Ivo mängis laua peal reketimängu. Võtin taskust sulgpalli, mille olin kodust kaasa toonud, öeldes, et sellega saab ka mängida. Sulgpalli sees oli pingpongipall. Ivo tagus selle kohe mõlki. Ütlesin, et siis jääb üle mängida sulgpallipalliga.

0 vastukaja: