esmaspäev, aprill 27, 2015

Kümme aastat blogimist

Ülehomme saab minu blogi kümme aastat vanaks. Üks võimalus senist elulugu periodiseerida on 7 aastat lapsepõlve, 11 aastat kooli, 10 aastat ülikooli ja 10 aastat blogimist. Olen väga tänulik, et tasuta blogi pidamise võimalust pakutakse. Kirjutasin tagasivaate blogi tegevusaastatele ja eelloole juba täna valmis:

BLOGI AJALUGU

1. mai 1977 – sünnin.

u. 1982 – hakkan lugema ja kirjutama.

1989 – avaldatakse esimene minu luuletus.

1998 – hakkan kirjutama internetis. Esialgu kirjutan Euroopa Liitu astumise vastu, hiljem lisanduvad muud teemad.

2003 – teen endale korralikuma kodulehekülje. Rahvahääletusel võetakse vastu otsus Euroopa Liiduga liitumisest, mistõttu poliitikast pole enam mõtet nii palju kirjutada ja põhiteemaks muutuvad luuletused.

24. august 2004 – leian otsingumootoriga Oudekki blogi ja hakkan lugema blogisid.

29. aprill 2005 – asutan oma blogi. Blogi asutamise üks põhjuseid on osade lugejate vastuseis minu luuletustele poeesia listis, mistõttu otsisin viisi neid teisiti levitada. Blogi esimene sissekanne on Mart Laari doktoritöö kaitsmisest. Blogil ei ole veel loendureid, kommenteerimisvõimalust ega rubriike, reaalsus ja fantaasia on segatud esialgu samadesse sissekannetesse, pilte veel ei avalda.

2006 – hakkan vahetama paberkirju Helinaga, kellega saan tuttavaks tänu sellele, et mõlemad avaldavad blogis unenäokirjeldusi. Seoses kirjavahetuse algusega jääb blogis esialgu vähemaks raamatute teemalisi sissekandeid, sest raamatutest kirjutan kirjades, aga lisanduvad paberkirjade teemalised unenäod ja seoses kirjasõbra kirjandushuviga loen mõnda aega rohkem ilukirjandust.

2007 – ilmub raamat "Ajalugu unenägudes", mis koosneb peamiselt blogis avaldatud unenäokirjeldustest.

2008 – blogi malerubriigile riputatakse üles link maleteemalises Vaadeldaja blogis. Alates sellest hakkavad blogi külastama inimesed, kes loevad ainult malerubriiki. Blogis hakkavad ilmuma malepartiide üleskirjutused. Hiljem lisatakse link malerubriigile ka Maleliidu koduleheküljele.

2010 – ilmub luulekogu "Pomisen palveid siin pilvede all", mis koosneb suuremalt osalt varem blogis avaldatud luuletustest. Liitun feisbukiga ja tuleb hakata valima, mida avaldada blogis ja mida feisbukis.

2011 – saan sünnipäevaks fotoaparaadi ja seoses sellega avaldan blogis mõnda aega iga päev pilte.

2012 – asutan ajaloo arutelu listi, kuhu hakkan saatma blogi ajaloorubriigi sissekandeid. Seoses sellega hakkan ajaloosissekandeid süstemaatiliselt ette valmistama, võtan kasutusele kaustikud, kuhu kirjutan iga päev nende mustandeid. Varem olin saatnud blogisissekandeid vahel listidesse ee.euro, kultuur.vestlus ja poeesia, aga sobivat ajaloolisti polnud.

2013–2014 – vähendan maleturniiridel osalemist. Seoses sellega hoiatan, et võin blogi malerubriigi seisma jätta, aga seismajätmise asemel hakkan turniiripartiide asemel avaldama rohkem üksi mängitud partiisid ja traditsioonilise male asemel Fischeri malet.

2014–2015 – leian, et ajaloorubriigis ja ajaloo arutelu listis arendatud mõtted võiks rohkem trükki jõuda. Viimase 12 kuu jooksul olen avaldanud ajalehtedes ja ajakirjades kokku 6 kaastööd, neist 4 raamatuarvustust, tagasi on lükatud üks, aga umbes sama ilmus teises kohas. Blogis tundub viimasel ajal süstemaatilisemaks muutuvat loomade rubriik. Seisma ähvardab jääda luuletuste oma. Huumorit on blogis vähem kui alguses, mitteunenäoteemaliste sissekannete ilmumise sagedus on vähenenud, aga nende pikkus kasvanud.

0 vastukaja: