esmaspäev, mai 25, 2015

Erinev ridade arv

Olin sisestanud arvutisse Uku Masingu luulekogu käsikirja. Sellest oli kaks varianti, mille ridade arv ei kattunud. Oli märgitud ära, millistel luuletustel ridade arv kokku ei langenud. Neid pidi toimetaja eriti hoolsalt vaatama, kas pole sisestamisvigu. Isa näitas, et raamatu pealkirjas on sõnad, mille paigutusest võib sõltuda, milline tuleb ridade arv. Isa rääkis oma raamatu kohta, et selle käsikirja puhul sai sisestatud rohkem asju kui ta tähele pani, sellepärast tuli raamat paks. Isa ütles, et tal olid osad luuletused kaherealised. U. Tõnisson vastas, et tema sõi neid. See tähendas, et talle kaherealised meeldisid. Vaatasin aknast välja. Ütlesin, et kuu kukub alla ja läheb järjest väiksemaks. Loogiline oleks olnud, et kui kuu kukub alla, tuleb ta lähemale ja läheb suuremaks. Kuu liikus taeva vasakult servalt paremale servale, aga jäi vasakule servale ka alles, nii et nüüd oli neid kaks. Paremal serval võis olla peegeldus. Siis parema serva kuu kustus.

*
Kui ma olin olnud magistriõppes, olin olnud vahepeal haige. Aga olin juba haiguse ajal mõelnud, et tuleb õppimisega jätkata, tänu sellele liikusid asjad edasi. Nüüd olin doktoriõppes ja mõtlesin teha sama moodi. Nii magistriõppes kui ka doktoriõppes oli tulnud teha Austraalia ajaloo eksam. Meenutasin viimast neist kordadest, et läksin õppetooli sisse, mulle anti üks küsimus, mille kohta jutustasin loo ja sain maksimaalse hinde. Mõtlesin, et oleksin võinud juba õppetooli sisenedes teha rõõmsa näo, sest tavaliselt läks vastamine hästi. Püüdsin meelde tuletada, kas mul on doktorieksam juba tehtud. Tuli meelde, et see on tehtud ja läks paremini kui magistrieksam. Magistriõppes oli olnud kõigepealt eelkaitsmine, kus oli öeldud, et tööd tuleb veel paremaks teha, aga doktoriõppes liikusin kohe edasi.

*
Leidsin märksõna "male" järgi mingi minust noorema inimese blogi, kus oli sarnaselt minu omale malerubriik. Minu blogile oli Maleliidu koduleheküljel lingitud, aga sellele mitte. Võis tunduda, et kuigi see blogija on minust noorem, kirjutab ta paremini. Aga tegelikult kirjutasin mina ise, tema kopeeris asju kokku. Tema blogis oli umbes neli rubriiki, igaüks erineva mängu kohta.

*
Mulle oli antud vaatamiseks pakk fotosid. Ühel fotol istusin ma laulupeol ja nägu oli nagu tulnukal - silmad olid punnis ja ulatusid pea seest välja. Mõtlesin, kas pildistada seda fotot ja panna elektrooniliselt võrku üles. Ütlesin, et enne oli üks foto rohkem, mida ma pole veel vaadanud. Mulle näidati, et ma vaataks päeviku alla. Seal oli terve hulk fotosid, mida ma polnud veel lähemalt uurinud.

0 vastukaja: