pühapäev, mai 31, 2015

Neli parteid rohkem

Ann teatas, et ta käib vahepeal ühes kohas, aga ei ütle, kus. Enne minekut võttis ta pikad juuksed peast, nii et näha jäid lühikesed. Ta seletas, et üks noor sugulane lõikas tal juuksed lühemaks. Henn ütles, et ta ka ei teadnud, et Annil on juuksed lühikesed, sest ta pole viimasel ajal Annile otsa vaadanud. Ühes voodis lamas neli inimest, kes ootasid und. Üks neist oli Kerstin. Diktaatorlikud inimesed ei lasknud neil demokraatidel magama jääda.

*
Olime Peedul vanaema suvilas. Liigutasin tooli. Ütlesin, et tahtsin vaadata, kas seda saab koost lahti võtta. Ema vist ei tahtnud, et ma Joosepile näitaks, et tooli saab lammutada, seetõttu ma seda ei teinud.

*
Andsin Kristerile lugeda vana enda kirjutatud järjejuttu. Klausile ma polnud seda veel andnud, kuigi see oli kirjutatud koos Klausiga. Kristerile ma ühte osa samuti ei andnud, öeldes, et see on kirjas teises kohas. Tegelikult oli mul vastav kaustik olemas, aga sinna oli kirjutatud ka teine asi, mida ma ei tahtnud näidata.

*
Tõstsin maast paberi maleklassi ukse külge tagasi. Klass asus esimese korruse koridori otsas. Paberile oli kirjutatud, et osad trenniskäijad peavad maksma õppemaksu. Rei ütles, nagu peaksin mina ka õppemaksu maksma. Vaidlesin vastu, et ma ei käi trennis, vaid olen siit ainult kahel korral paariks minutiks läbi astunud. Hakkasime poistega koju minema. Tuli minna läbi keerulise uste süsteemi, milliseid unenägudes esines. Isa oli kodus emale rääkinud, et ma ikka peaksin trenni eest maksma, siis hakkan rohkem trenni tegema. Rääkisin Peebule ja ühele teisele poisile, et ma ei mängi enam teooria järgi, sest kui ma seda tegin, siis sain avangus igas mängus võiduseisu ja edasi mängides kaotasin kõik mängud.

*
Riigikokku oli saanud juba esialgsete tulemuste põhjal kaks parteid rohkem kui eelmine kord, tulemusi täpsustades oli lisandunud veel kaks. Üks kandidaat oli esitanud kohtule protesti, et hääled on valesti loetud. Tema partei ei olnud küll viie protsendi künnist ületanud, aga häälte korduslugemisel selgus, et oli saadud isikumandaat, mis viis mõned partei kandidaadid Riigikokku. Teine partei oli jäänud algul alla künnise, aga kui loeti üle ka väliseestlaste hääled, siis sai täis seitse protsenti, nagu üks väliseestlane oli juba varem ennustanud. Väliseestlased valisid tuttavat väliseestlast ja ei osanud võibolla õigesti hinnata, milline partei on tähtsam. Kunagi olid nad valinud ERSP-d. Nüüd oli välismaale läinud ka uusi inimesi. Üks Riigikogu liige kirjutas ajalehes, et ta astub tagasi, sest ta ei poolda demokraatiat. Ta kirjutas, milliseid oma vanemate käske ta on veel täiskasvanuna täitnud ja milliseid endale antud lubadusi ta täidab. Ta ennustas, et ühe Venemaa demokraatliku poliitiku kõrvaldavad ühe spordiala harrastajad, sest nad on tugevad.

0 vastukaja: