kolmapäev, mai 06, 2015

Tuttav eesnimi

Üliõpilaselt küsiti eksamil, millise raamatu on kirjutanud üks kuulus vene autor. Üliõpilane pakkus loogika põhjal, et selle raamatu, mis on laua peal. See oli vale vastus. Gorbatšovil oli koer, kelle nimi sarnanes küsitud autori nimega. Koer visati vigaseks ja pidi varsti surema. Kaevasin rannas liiva seest asju välja. Leidsin sealt raamatu, mille keegi kunagi oli maha matnud. Maaja ütles, et ta ei jõua kõiki leide arvele võtta. Ütlesin, et seega olen ma nüüd ühe arheoloogilise avastuse teinud.

*
Infopartisan teatas, et nüüdsest ilmuvad tema blogis ainult Hiina-teemalised sissekanded. See oli võibolla isegi mõnes mõttes kasulik, sest Hiina oli maailma suurim riik ja tema tähtsus oli kasvamas. Blogi Hiina-teemaliseks muutumise põhjus oli, et maailma ainsad blogijad, kes said blogi kirjutamise eest raha, olid hiinlased. Räägiti, et blogi kaks esimest teemat olid head, kaheldi, kas ka kolmas. Mõtlesin, et kui blogis on kõik sissekanded samal teemal, siis seda võidakse võrrelda liiga pika doktoritööga.

*
Olin ülikoolis. Juhendaja rääkis minu kohta ühele inimesele, et ma ei kuula juhendaja juttu, vaid loen tema mõtteid. Mõtlesin, et see on üsna õige tähelepanek, sest tööd kirjutades püian arvestada sellega, mida juhendaja võiks sellest arvata. Istusin toolireas ühe tüdruku kõrval. Paberile oli kirjutatud mingi naisenimi, minu kõrval istuv tüdruk küsis, kas nime omanik käis minu kursusel. Vaatasin, et eesnimi on Ursula, sellise eesnimega kursusekaaslane oli vist tõesti olemas. Perekonnanimi oli võõras, aga see võis vahepeal muutunud olla. Aga kui naise elulugu vaatasin, siis aastaarvudest oli näha, et ta oli siiski minust palju vanem. Mul jalg tõmbles ja kui juhendaja mööda kõndis, sai ta pihta. Nüüd ta võis arvata, et ma lõin teda jalaga.

0 vastukaja: