esmaspäev, juuni 29, 2015

Pidu kahes majas

Läksin ühele pulmapeole. Abielluv naine ütles mulle, et ta võtab mind mõne sekundiga ära. Ta tahtis, et talle antaks padasid. Tahtsin kapist oma pada ka anda, aga ei saanud, sest inimesed istusid ees. Pidu pidi jätkuma teises majas abielu registreerimisega. Asusin üksi jala teele. Mõtlesin, et ma umbes mäletan, kus registreerimismaja asub, ma leian selle üles. Selle järgi on ka näha, et inimesed seisavad juures. Peomajas tuli minna kõrgest servast alla. Teised läksid otse ja tegid pika täpsushüppe pehmemale pinnale, aga mina läksin küljepealt ronides. Läksin peoruumi õuejakiga. Mõtlesin, et selle saan panna tooli seljatoele. Lauas istusin Klausi kõrval. Ta seletas mulle keerulise teooria abil, miks tema luuletus on halb. Mulle ei tundunud halb, aga ma ei saanud sellest teooriast aru.

*
Istusin klassis 308 esimeses pingis. Tahvlile kirjutava tüdruku tagumik oli minu laua kohal. Minu kõrval istuv naine kiitis teda selle eest, aga mina ütlesin, et ma ei saa niimoodi lugeda. Tüdruk veel istus laua peale. Kritiseeriti ühte inglise keele õpetajat, et ta on tähelepanematu ja jätab vigu parandamata. Mul oli temast teistsugune mulje jäänud. Ütlesin, et meie kooli inglise keele kolm on sama, mis teiste koolide viis. Üks klassiõde mõtles alles nüüd ülikooli ajaloo osakonda astuda. Mõtlesin, et võiksin talle rääkida, millised küsimused varasematel aastatel sisseastumiseksamitel on esinenud.

*
Ütlesin, et Paide aiast ei saa kuskilt ülevaadet. Pille vastas, et ülevaate saab aianurgas kasvava õunapuu otsast, selle otsas tuleb käia kaks korda aastas. Ma polnud käinud selle, vaid teiste õunapuude otsas.

0 vastukaja: