kolmapäev, september 16, 2015

Eluaeg ühes toas

Kuna minusse suhtuti halvasti, siis hakkasin kalu püüdma jõe teisest osast kui seni, aga seal ei pruukinud kalad söödavad olla. Istusime lageda taeva all söögilauda, mina istusin laua otsa. Mina ja üks väike poiss andsime kumbki Pillele lihavõttemuna. Pille tänas, aga viis need kohe minema.

*
"Loomingu Raamatukogus" ilmus raamat, mille peategelane otsustas, et ei lahku ühest toast enam kunagi, sest tema ema nõudis, et tema eest hoolitsetaks. Peategelase ema lamas kogu aeg põrandal, vaatas mõnda lihtsat ja inetut eset nagu sõel või siis lage ja kuulas kogu aeg klassikalist muusikat. Peategelane püüdis teda vahepeal voodisse tõsta, aga ema ei olnud nõus, sest voodis oli põhi pehme, mitte kõva. Peategelase ema nõudis, et peategelane kogu aeg klassitsistlikku kunsti vaataks. Ma teadsin, et kõik ühesugune muusika ei ole ühe nimetusega, vaid jaguneb klassikaliseks ja barokkmuusikaks. Nägin viirastust ja ühe muusikastiili nimetusega nimetatavat asja, öeldes selle asja nimetuse häälikhaaval.

*
Klassikaaslased rääkisid, et astuvad uuesti ülikooli. Kairi tahtis hakata õppima keeli. Ütlesin, et ülikoolis õpitakse õppima, teist korda ülikooli astumine ei ole vajalik. Pealegi kui keegi astub teist korda ülikooli, siis noorem inimene ei saa sisse, sest noored otsustavad ainult üks nädal ette, mis erialale eksamid teha, lootes, et saavad selle ajaga veel eksamiteks õpitud. Võibolla ülikoolis õppis siiski kiiremini kui iseõppimisega, sest ma olin viimasel ajal õppinud iseseisvalt kõigepealt aasta inglise keelt ja seejärel aasta saksa keelt, aga polnud kumbagi selgeks saanud.

0 vastukaja: