kolmapäev, detsember 09, 2015

Huvitavam periood

Õpetaja kirjutas tahvlile saksakeelseid sõnu. Ta ütles, et järgmiseks tunniks tuleb tegusõnade põhivormid pähe õppida. Küsisin, kas tabelis teisel kohal on oleviku kolmas pööre. Vastati jah. Ma olin varem pähe õppinud kolme, mitte nelja põhivormi. Küsisin, kas tuleb õppida kõik sõnad või ainult tahvlile kirjutatud. Sander vastas, et kõiki pole järgmiseks tunniks võimalik. Mina ütlesin, et osadel on.

*
Oli tund klassis 306. Istusin üksi keskmise rea viimases pingis. Kirjutasin paberile: "Reet on R" ja läksin riputasin selle uksepoolses reas istuvale Kristerile selga. Seejärel läksin oma kohale tagasi ja püüdsin korralikult õppetööle keskenduda. Uksest tulid sisse poisid, kes tahtsid minu pihta visata ämbritäit vett. Mul oli laual klaas vett ja viskasin selle vee nende suunas, aga ei saanud pihta, vaid vesi lendas neil üle pea. Kui tund läbi sai, lahkusime klassist. Krister küsis mult trepil, kas täna toimus esimene müksamine. Ma ei vastanud, vaid sõitsin tast käsipuu najal mööda. Mul polnud plaanis rohkem paberitüki selga riputamise sarnaseid asju teha.

*
Kirjutasin, et ainus periood, mis mind ajaloos vähegi huvitas, oli Eesti aeg Eestis. Nii võisin ma kirjutada halva tujuga, varem olin kirjutanud, et mind huvitavad kõik ajalooraamatud. Mõtlesin, et aga tegelikult tõesti, ülikooli viiest kursusetööst neli kirjutasin 20. sajandi ja ainult ühe 19. sajandi kohta. Kõndisin järve jääl ja minu ees kõndis kari minust lühemaid poisse. Jää pragises jalge all. See järv oli Anne kanal. Kui olin sellel kõndimise lõpetanud ja eluga pääsenud, siis leidsin, et jää oli juba täna nii õhuke, et pragises, homme on ta veel õhem. Täna oli toimunud klassikokkutulek, kus ma polnud käinud. Kohtusin Ivoga, kes tuli sealt kokkutulekult. Ta ütles, et tema on lõbus laulumees.

0 vastukaja: