reede, detsember 25, 2015

Lennukijook

Pidasin kõnet. Kuulajad olid vapustatud, et ma nimetasin ühte poissi hüüdnime pidi. Tegelikult ma ei nimetanud, vaid ainult kuuldi, nagu ma nimetaks. Üks tüdruk arvas, et teda kiusati. Tegelikult oli asi selles, et ta oli liiga tark ja sai alati aru, mis varjundiga räägitakse.

*
Sõitsin kooli peatrepist käsipuu najal alla. Varsti võidi teha märkus, et trepiastmeid ei tohi kulutada. Mõtlesin, et lähen riidehoidu ja olen seal esimese tunni lõpuni. Vahel käis küll direktor riidehoidu kontrollimas. Aga täna tuli vastu palju muude klasside õpilasi, kellel algaski koolipäev teisest tunnist, siis vast poleks direktor läbi näinud, et minul hakkab varem. Esimese tunni õpetaja võis hiljem päeva jooksul maja peal vastu tulla.

*
Kass hakkas kribinal mööda viiekorruselise kivimaja seina üles jooksma. Päris katusele ta ei jõudnud, natuke enne katust hakkas ta kukkuma. Aga päris ei kukkunud, vaid jooksis mööda seina alla tagasi. Kassi kohta öeldi, et see värdjas tunneb kuupäevi ka. Kass hüppas maapinnalt puu otsa. Nii pikki hüppeid tegid kassid ainult öösiti. Ütlesin, et kassile tuleks ajalehti lugeda anda. Üks mees jäi pimedaks. Kui vanasti keegi pimedaks jäi, siis anti talle aerud ja saadeti paadiga merele. Praegu pimedaks jäänud mehest oli järel ainult võreraam, aga see raam sai kõigest aru.

*
Kõndisin mööda Tallinna tänavaid. Mul oli varem tee unenägudes selge olnud, pidin selle nüüd ka meelde tuletama, et see oleks ka edaspidi selge. Mulle tuli meelde, et varem olen keeranud ära teisest, mitte esimesest tänavast. Keerasin sel korral siiski esimesest, sest mõtlesin, et saan hiljem ka teisele tänavale keerata. Üks riik tootis sõjalennukeid. Teine riik pidi ära arvama, mis materjalist need lennukid on, et toota õigest materjalist rakette lennukite allatulistamiseks. Rakettide tootmist alustati oletuse põhjal. Lennukeid tootev riik pakkus ise teiste riikide kodanikele joogiks lennukijooki, kuigi sellega ta ütles vist lennukite materjali ette.

0 vastukaja: