pühapäev, jaanuar 31, 2016

Enne rahvahääletust

Kõndisin koos ühe poisiga läbi pargi. Meil tuli naeruhoog peale. Jõudsime õppehoonesse. Õppehoones oli üks õppejõud üliõpilastele tasuta suitsu jaganud ja see poiss tahtis ka saada.

*
Kooli kantseleis koguti raha välisekskursiooni jaoks. Ma ei tahtnud välismaale minna, aga raha olin nõus ära maksma. Lugesin täpset raha. Praegu kehtisid eurod, aga müntide hulgas oli ka varem kehtinud Eesti ja Soome raha. Üks tüdruk tegi halvustava märkuse minu näo kohta. Seetõttu otsustasin, et ma ei maksa raha ka. Võtsin selle tagasi.

*
Kõndisin enne tunni algust koolimaja peauksest välja ja läksin värava suunas. Ma ei kõndinud otse, vaid sinka-vinka täpselt mööda rada. Läksin nii kaugele, et kui kell käis tundi, sain klassiruumi jõuda ainult hilinemisega.

*
Tulemas oli uus rahvahääletus küsimuses, kas Euroopa Liidu integratsiooni veelgi süvendada. Erinevalt eelmise rahvahääletuse eelsest ajast ei toimunud nüüd eurolistis mingit arutelu. Mõtlesin saata listi meeldetuletuse, et sel teemal võiks ka arvamust avaldada. Uus rahvahääletus korraldati võibolla sellepärast, et taheti, et kes eelmisel korral vastu hääletasid, hääletaks nüüd samuti poolt. Aga ütlesin Tõnule, et teised võivad poolt hääletada, mina hääletan igal juhul vastu. Läksin laulmistundi. Istusin nagu eelmiselgi õppeaastal viimasesse pinki. Ütlesin, et meil on sama tunniplaan, mis eelmisel õppeaastal. Üks klassikaaslane vastas, et lõppu on paar tundi juurde pandud. Tund hakkas pihta. Laulmisõpetaja ütles, et ta on ajalooõpetaja ja seetõttu ta teab, kui tähtis rahvahääletusele minev küsimus on.

*
Oli laulmistund. Üks klassikaaslane kutsuti tahvli ette noodiharjutust kirjutama. Õpetaja ei jäänud tema vastusega rahule. Ta kutsus sama asja vastama teise klassikaaslase, aga ei jäänud ka tema vastusega rahule. Kolmandana kutsuti vastama mind. Kirjutasin esimese asjana mõlemast eelmisest vastajast erineva taktimõõdu, minu oma oli vist õige.

0 vastukaja: