esmaspäev, veebruar 22, 2016

Erinevad pildid

Krister oli koostanud ühe dokumendi. Läksime selle dokumendiga ühe võimumehe juurde. Nagu Krister oligi lootnud, ei lugenud võimumees dokumenti läbi, aga pani sellele allkirja alla. Kui ta oleks läbi lugenud, siis poleks pannud. Templit ta alla ei pannud. Järgmiseks läksime selle dokumendiga Stalini juurde. Stalin ei lugenud dokumenti samuti läbi, pani sellele templi alla, aga mitte allkirja. Kuid nüüd olid olemas nii allkiri kui ka tempel ja dokument hakkas kehtima.

*
Seisin päev läbi oma toas ega teinud midagi kasulikku. Ma ei jaksanud teha, sest olin öösel halvasti maganud. Et järgmine päev sama ei korduks, pidin täna õhtul võtma unenrohtu. Vaatasime pilte. Ühele vanale pildile olin hiljem serva mõned asjad juurde maalinud, sest seal oli olnud veel vaba ruumi. Täiendusi tehes olin kirjutanud ka SRKÜLL. Tõnu oli pannud ühe tähe juurde, nii et kirjas oli nüüd SRKÜLLI. See mulle ei meeldinud, et seal oli Külli nimi. Et enam ei oleks, mõtlesin kõige lõppu veel ühe tähe juurde teha. Aga see ei pruukinud välja tulla, sest kuigi oli näha, et on kirjutatud kollaste tähtedega, ei olnud ma kindel, millise kollasega. Vendade pildid olid väga keerulised. Minu omad olid lihtsamad, aga hea kompositsiooniga.

*
Mulle öeldi, et ma tean palju huvitavat, sest ma olen lugenud reisikirju. Vastasin, et kõik reisikirjad ei olegi huvitavad.

0 vastukaja: