esmaspäev, juuli 04, 2016

Kiired suusatajad

Ühes koridoris oli hulk kortereid. Vene sõjavägi ründas seda koridori. Aga puu-uks oli ees kinni ja ei purunenud. Lõpuks rünnak peatati. Oli olemas ka nõrkasid puu-uksi, aga see oli tugevalt ehitatud.

*
Kuulasin E. Loone loengut. Esialgu ma ei hakanud konspekteerima. Loengupidaja istus minuga samas reas ja ütles midagi selle kohta, et ma ei konspekteeri. Vastasin, et mul on see jutt veel eelmisest korrast meeles. Võtsin siiski pastaka ja paberi välja, et mõned asjad tagantjärele kirja panna. Aga see oli väga laialivalguva värviga pastakas. Pärast loengu lõppu vaatasime Raidoga, milliseid maleraamatuid saab endale võtta. Jagasime ära, kumb kummad võtab. Ütlesin, et mul on kodus isegi palju raamatuid.

*
Kanali ääres olid suusatajad. Üks neist tundus olevat Pille P. Ta sõitis väga kiiresti. Öeldi, et minu sugulased on väga kiired suusatajad. Ühel inimesel ei olnud Oudekki mitte eesnimi, vaid perekonnanimi. Lisaks tundus ta olevat mees. Aga võibolla oli tegemist siiski tuttava Oudekkiga, sest maratoni kolmanda koha auhinna sai naine. Osad osavõtjad olid võistelnud väljaspool arvestust. Neil vist ei olnud kohustust läbida kõiki ametliku raja osi, sest esimeste hulgas lõpetas ka ajakirjanikke, kes osalesid väljaspool arvestust selleks, et võistlust kajastada. Mõned blogid olid ära kustutatud. Aga neid sai võibolla veel lugeda, kui otsida kustutatud blogide arhiivist. Läksin vennaga parki. Seal istus pingil üks sünge näoga mees. Parkides oli viimasel ajal inimesi tapetud. See mees ei kartnud võibolla sellepärast, et ta ei teadnud. Või ei tundnud ta hirmu, kuna oligi ise tapja.

*
Meil olid külas võõrad lapsed. Laua peal oli paar komplekti malenuppe, mida lapsed kaotama võisid hakata. Tegin suu nutmiseks lahti, aga häält ei teinud. Otsustasin, et panen need nupud karpi, mida ma ise kasutan, teiste allesjäämine ei ole nii tähtis. Üks laps palus ise, et ma paneks nupud raadioaparaati. Panin ja sain aparaadi suuremalt jaolt külgedelt kinni, aga ühelt küljelt mitte. Laps ütles: "Ei oska." Vastasin, et kui ma proovin, siis vast lõpuks oskan. Mõtlesin, et võibolla ei saa viimast külge sellepärast kinni, et elektrijuhe jääb vahele. Aga juhe läks läbi võre lohu, mitte üle servajoone.

0 vastukaja: