kolmapäev, august 24, 2016

Aeglasemalt, aga kauem

Eile töötas pea tavalisest halvemini, kui välja arvata, et sain kirjutatud kaks luuletust. Et aeglasemat töötempot osaliseltki tasa teha, lõpetasin tõlkimise kolm tundi hiljem kui tavaline päevaplaan ette näeb. Täna loodetavasti sama ei kordu, sest ärkasin kolm tundi varem kui eile.

Unenägusid ei jäänud täna meelde võibolla eileõhtuse hilise töötamise pärast. Aga kui unenägude rubriiki midagi kirjutada ei ole, siis kirjutan mõnda teise. Aastal 2000 käisin psühholoogi juures, ta ütles esimeses või teises tunnis, et inimesele on tingimata vajalik eneseteostus. Tol ajal mul veel blogi ei olnud, aga praegu mõtlen, et eneseteostuse poolest pakub blogi kirjutamine mulle kõige rohkem. See on nagu väikese tiraažiga ajaleht. Kirjutan ajaloost nii raamatute saatesõnades kui ka blogi ajaloorubriigis, aga blogis kirjutatut loen rohkem kordi üle.

Blogi kirjutamiseks on mul nähtavasti selle võrra kergem aega leida, et ei pea kõiki majapidamistöid tegema, sest elan endiselt vanematega koos. Osad ei pea seda heaks kui lapsed ei iseseisvu, aga Sorokini raamatutest lugesin, et tema meelest ei ole halb mitte ainult abielulahutuste arvu kasv, vaid ka vanemate ja laste vaheliste sidemete nõrgenemine. Selle kohta saab tuua poolt- ja vastuargumente. Nendel, kes elavad üksi, on nähtavasti parem näiteks söögitegemisoskus. Aga ülikoolis oli üks õppetöö vorm seminar ja perekonnaliikmetega rääkimine on samuti seminaride pidamine.

Sahtlisse kirjutamine ei paku mulle ka nii palju kui blogi kirjutamine. Teen küll mõlemat, aga sahtlisse kirjutatut loen jällegi vähem üle. Blogis küll väga palju ei kommenteerita, aga kui tean, et keegi loeb, siis vaatan enda kirjutatut ise võimaliku lugeja pilguga. Ja loenduritele jääb külastustest jälgi, et millist postitust on rohkem loetud. Selle põhjal saan tagasisidet, mis inimesi rohkem ja mis vähem huvitab.

Vend riputas hiljuti feisbukki üles paroodia, kuidas halb ajalehe lugejakiri rääkivat peamiselt kirjutamisest. Tänases blogisissekandes on samuti suur osa kirjutamisest. Aga mis teha, kui tegelen sellega nii töökellaajal kui ka vabal ajal. Teine kord võin kirjutada ka lugemisest.

0 vastukaja: