kolmapäev, jaanuar 11, 2017

Poiste mängud

Anu loetles, kes kelle sõber on. Ta ütles, et mina olen Sandri sõber ja Sander Lauri N-i sõber. Põhimõte oli, et poldud üksteise sõbrad. Artur vastas, et tema ja Krister on üksteise sõbrad. Mõtlesin, et neljandas klassis olin veel selle kamba täieõiguslik liige, aga mind on sellest välja tõrjutud. Teiste jaoks ei ole võibolla see oluline, mis kestis alla poole kooli. Või ma olin selle liige veel ka kuuendas klassis.

*
Üks poiss läks ruumi taha ja laskus seal august alla. Kui ta uuesti välja tuli, ütles ta teisele poisile, et nüüd läheks sinna tema. Teine poiss hakkaski minema. Tahtsin talle öelda, et ta ei läheks, sest kartsin, et tal võib seal halvasti minna. Lisandus veel uus oht, et esimene poiss hakkas talle pähe hüppama. Aga ta ei hüpanud siiski hooga, vaid hoidis kätega seina vastast hoogu tagasi. Teine poiss läks all wc-sse ja sealt hakkas kostma urineerimishäält. Üks minuga samas ruumis olev poiss tegi selle üle nalja ja ütles: "Ruttu, ruttu!" Siis august tulev hääl lõppes ja naljategija ütles: "Rohkem ei olegi." Inimesed hakkasid ruumis rivis ringiratast käima. Otsustasin sellisest majast põgeneda. Läksin uksest välja ja põgenesin läbi rohu. Üks teine poiss läks ees, järgnesin talle ja lasin temal teed valida.

*
Klaus ja üks väike poiss tahtsid mõlemad sama reketiga pingpongipalli põrgatada. Reketi pärast tekkiva tüli lahendamiseks ütlesin, et selle saab enda kätte see, kes lööb palli kõrgemale. Esimesena lõi Klaus, aga tal ei tulnud see löök välja. Väike poiss lõi aga palli vastu lage. Ta mängis edasi ka samasuguste liigutustega, sest ta oli väikse poisi kohta väga tugev.

*
Minu klassi poisid olid kooli lõpetanutelt üle võtnud kõigepealt kinoruumi ja seejärel ka raadioruumi. Krister tahtis olla diktaator, seetõttu lasi ta ennast valida õpilasomavalitsuse esimeheks ja nimetas selle veel ümber omavolikoguks. Mul oli Kristeriga üks asi ajada, aga ma ei osanud arvata, kas ta sel korral käitub diktaatorina või mitte. Ühes ülevõetud ruumis oli pakend vana ainega. Äärtest oli see kuivanud, aga keskelt veel söödav ja maitsev. Ma ei osanud tööõpetuse tunnis puulusikat teha, aga mul vedas, sest toorikul oli oksakoht ja selle väljavõtmisel tekkis õõnsus, mida sai kasutada lusikaõõnsusena.

0 vastukaja: