esmaspäev, jaanuar 30, 2017

Värvuste mõju

Lauri K. kirjutas teadustööd värvusmuusikast. Ta oli juba kooliajal värvusmuusikaga tegelenud. Praegu kutsus ta meid ühte ruumi, et me asjaga tutvuksime. Läksime sinna. Seal ruumis põlesid värvilised lambid. Värvide mõjul hakkasin iseeneslikult rääkima. Kartsin, et võin midagi sobimatut öelda. Aga seda ei juhtunud. Suurem osa sõnu, mille ma kuuldavale tõin, olid tähenduseta, aga mõned ka inglise keeles.

*
Läksin psühhiaatriahaiglasse. Ütlesin, et praegu tunnen ma ennast halvemini. Arst kutsus mind kaasa, et siis tuleb ühte kindlasse ruumi minna. Elasin seal mõned päevad. Pärast lugesin, et arst oli paberisse kirjutanud, et ma väitsin, et tunnen ennast halvemini, aga ma paistsin olevat töövõimeline. Ma olevat saanud viibida ruumis ainult üksinda. Ta olevat mind luku taha pannud. Mina mäletasin, et ma keerasin ise ukse seest poolt lukku. Tagantjärele selgus, et see ruum, kus ma olin viibinud, oli kartser.

*
Maleklubi liikmed hakkasid kogunema õppehoonesse. Veel ei teadnud, kui palju neid täna tuleb. Kartsin, et liiga palju ja et turniir venib pikemaks kui ma mängida viitsin. Trepist tuli üles süngete nägudega sõdurite kolonn. Need olid Marsi sõdurid. Otsustasin põgeneda. Põgenedes mõtlesin, et võibolla nägin marslasi sellepärast, et praegu jookseb kinos film "Marsisõdurid".

*
Tahtsime minna rongi peale, aga kippusime sellest maha jääma. Kui olime Narva maantee ülekäigukohas, siis rong tuli. Klaus tahtis üle tee peatusesse joosta, aga hoidsin teda kinni, et ta rongi nina eest läbi ei jookskeks. Kui rong oli möödunud, siis Klaus ütles, et ta oleks jõudnud. Jäimegi maha. Mõtlesin, et siis lähen kesklinnast bussiga või jala. Vanasti ei olnud ma kooli läinud kõige lühemaid teid, sest ei olnud veel kõigil tänavatel käinud ja tahtsin liikuda mööda tuttavaid teid, mitte uusi katsetada. Jürgen I. oli mulle ühe uue lühema tee õpetanud, hiljem olin leidnud ühe veel lühema.

*
Ma olin saatnud ühe kirja korraga listi ja ühele eraisikule. Aga seejuures olin ühe eraisiku teisega segi ajanud. Kiri oli läinud sellisele inimesele, kellele ma poleks tahtnud seda saata, pealegi oli kirjas haiguslugu. Minu asutatud listis oli vahepeal teiste listi liikmete vahel üsna palju kirjavahetust olnud, aga ma polnud neid kirju veel korralikult lugenud. Mõtlesin kirjutada, et nii väikse tellijate arvuga listis tunnen ma ennast nagu vaalaskala konnatiigis. Tegelikult olin ka ühes veel väiksemas listis, aga minu asutatus lisaks väiksele liikmete arvule oli veel vähem kirjutajaid. Istusin suvilas kirjutuslaua taga. Lauale toodi vaas lilledega. Ma ei tahtnud veel sööma minna, vaid enne kirjutada. Hakkasin vaasi kohendama, aga see ei püsinud enam üheski asendis püsti. Lõpuks sain ta püsti nii, et panin ühe vaasi teise najale. Võibolla eri vaaside lilled olid üksteisele mürgised. Aga looduses kasvasid taimed samuti tihedalt üksteise kõrval.

0 vastukaja: