esmaspäev, jaanuar 02, 2017

Võõra vihiku parandamine

Üks poliitik oli tahtnud ühte inimest tulistada, aga viimasel hetkel tulistaja peatati. Olin Paides. Magasin kaua, aga mitte lõpuni, sest enne tuldi mind äratama. Vanaema ja Siiri äratasid mind igal hommikul, nii ei maganud ma ükski päev välja. Läksin sauna ühte asja tegema, aga sinna tulid samal ajal ka võõrad.

*
Ajasin ühe klassivennaga juttu. Ta rääkis 20. sajandi teise poole ajaloost, mina ütlesin täienduseks, mida mina sel teemal lugenud olen. 1980. aastad olid olnud optimismi aeg. Siis ma olin söönud rõõmsana hommikusööki, kuulanud samal ajal raadiot ja pärast seda rõõmsana kooli läinud. Siis ei olnud ühtegi poliitikut, kellelt oleks midagi väga halba oodata olnud. Nüüd oli see aeg läbi, sest kogu maailmal lasus Putini vari.

*
Vaatasin oma vanu koolivihikuid. Küsisin, mis õigusega õpetajad punase pastakaga teiste vihikuid sodisid. Kui nad tahtsid vigu kätte näidata, siis nad oleks võinud märkida need eraldi paberile. Tegelikult õpilane kirjutas ainult enda vihikut, aga kui õpetaja oleks minu soovituse järgi teinud, siis ta oleks pidanud terve klassi vihikud ümber kirjutama. Istusin pingiridasid täis saalis ühel üritusel. Üritus sai läbi. Tõusin püsti, samal ajal üks rida minust taga pool istus üks tüdruk alles maha. Võtsin pintsaku seljast, et sellele särk alla panna. Tegin seejuures nõksutavaid liigutusi. Tüdruk võis arvata, et ma teen neid meelega, tegelikult ei tulnud mul lihtsalt teistsugused liigutused välja.

0 vastukaja: