neljapäev, märts 09, 2017

Endine president

Isa rääkis, et tema kirjutuslaua alt on paber ära kadunud ja nüüd laud logiseb. Sinna oleks tulnud uus paber panna. Lauda oli remondi käigus liigutatud ja sellega oli paber alt kaduma läinud. Nägin põrandal ühte paberit, võibolla see oli seesama.

*
Kaks venda mängisid minu kirjutuslaua peal. Tahtsin ise selle taha istuda. Läksin vendade juurde ja jäin ootama, et nad koha vabastaks. Nad mängisid ühte lauamängu. Vaatasin mängu pealt. Üks vend lõi teise nuppe. Et millelegi kindlalt pihta saada, sihtis ta vastase nupurühmade keskele. Tal oli löömiseks käes mitu torni laotud oma nuppu korraga. Ütlesin, et mitme nupuga ei tohi korraga käia, tuleb võtta üks. Või tegelikult kui nupp kujutab endast sõjamasinat, siis ühte autosse võib küll mitu inimest istuda.

*
Mõned poisid istusid minu toa kirjutuslaua taha, et hakata omavahel malet mängima. Pooleli oli üks maleturniir ja nad tulid siia katkestusseise jätkama.

*
Trump oli saanud Ameerika presidendiks. Näidati, kuidas endine president Bush oli nüüd kõnet pidanud. Ta oli rääkinud, millised riigid peavad omavahel ühinema. Ta ütles, et Hispaania ja Portugal peavad ühinema, sest nad asuvad samal poolsaarel. Balti riikidest tahtis ta, et need ühineksid SRÜ-ga. Kordasin otsetõlkes, et baltikud peavad ühinema sovettidega. Oli arvatud, et viga on ainult Trumpis, aga nüüd oli näha, et teised ameeriklased on samasugused. Bush oli varem ise Balti riikide taasiseseisvumist tunnustanud. Nüüd tahtis ta suurriikide maailma. Ütlesin, et ta luges isegi nii löövad loosungid paberilt maha. Tegelikult olin vahel ise ka paberilt maha lugenud, aga mitte sellepärast, et ma poleks peast mäletanud, vaid et ma ei tahtnud publikule otsa vaadata.

0 vastukaja: