esmaspäev, märts 27, 2017

Kiire kirjutamine

Oudekki rääkis, et ta pistis Vanemuise teatri endale tasku. Nüüd oli tema selle omanik ja ta oli selle odava hinnaga omandanud. Üks teine seltskond oli tahtnud ka Vanemuises etendust lavastada, aga nüüd oli sunnitud seda Võrus tegema. Oudekki tahtis näha minu telefoninumbreid. Näitasin talle pabereid, kuhu need olid kirjutatud. Oudekki arvas, et suunakoodid peaks ka ees olema. Ma olin numbrid kirja pannud varasemal ajal, kui suunakoodid polnud veel olulised.

*
Sõitsime autoga, mida juhtis Taimo. Auto jõudis kiiremale teele, seetõttu tundus esialgu, nagu ta kihutaks. Aga sellega pidi varsti harjuma ja seejärel pidi veel kiiremale teele jõudma. Tegime peatuse elektrijaama juures. Üks vend läks generaatorisse. Ütlesin, et ta sealt välja tuleks.

*
Istusin Kriiska loengus. Keset loengut vahetasin asukohta ja istusin otse Kriiska nina alla. Ta küsis, miks ma seda tegin. Vastasin, et praegu mulle tundub selle koha peal parem. See oli juba teine kord, kui ma selle loengu jooksul asukohta vahetasin. Mõtlesin, et edaspidi istun loengu algusest peale Kriiska vastas. Hakkasin kirjutama uut uurimistööd. Varem olin kirjutanud Itaalia fašismist Eesti ajalehtedes 1920. aastatel, nüüd võtsin aluseks sama teksti ja panin 1930. aastad juurde. Sain töö ruttu valmis. Mõned asjad olin juurde kirjutanud ja mõned ära kustutanud, aga üle poole tööst kattus vana tööga. Uus oli, et sai kirjutada sellest, kuidas Keres 1930. aastatel Itaalias käis. Üks maletaja kirjutas ajalehes, et ma pole kõike huvitavat male kohta blogis avaldatut teises kohas uuesti avaldanud.

0 vastukaja: