reede, juuni 16, 2017

Nelja pirniga lamp

Valmistusin kooli minema, aga väljas algas tulistamine. Tulistaja hüüdis ühte sõna. Mõtlesin, et lähen kooli teiselt poolt maja. Tahtsin veel vajutada oma toa laelambi lülitit. Aga vajutamine ei mõjunud. Klõpsutasin lülitit mitu korda. Vaatasin lambipirne lähemalt. Nägin ripendavaid hõõgniite. Ütlesin emale, et lambil on neljast pirnist kaks läbi. Alles oli saanud uued pirnid panna. Ei teadnud, kas klõpsutamine ajas need läbi või olid need juba enne läbi.

*
Olin pikal maleturniiril. Osa voore oli mängitud ja osa alles ees. Mulle öeldi, et J. Lomp on mängu juurde õppinud, ta on võitnud kõik mängud. Vastasin, et ta on ülikooli cum laude lõpetanud ja saadab ajaloolisti kõige rohkem kirju. Lombi käest kuulsin, et mängitud on ainult kaks vooru, mitte kolm, nagu ma alguses arvasin.

*
Üks tüdruk oli pöördunud minu poole, et ma tema ülikooli lõputöö mõned päevad enne kaitsmist läbi vaataksin. Nõustusin vaatama, kuigi ta oli kirjutanud inglise keeles. Mõtlesin, et peaks teda hoiatama, et viimastel päevadel enne kaitsmist on köitmise järjekorrad pikemad. Ema vaatas, mis parandusi ma olin teinud. Ta tegi märkuse, et ma olen hulga vigu parandamata jätnud. Vastasin, et sel korral ma loen kiirema meetodiga.

0 vastukaja: