pühapäev, juuni 18, 2017

Söögivahetund lõppes

Üks poiss oli varem mõelnud minuga sama moodi, aga nüüd mõtles teist moodi. Ta seletas muutust sellega, et tal läks skisofreenia üle.

*
Üks tüdruk ütles, et ülikooli ajal jäid tal aastaarvud iseenesest meelde. Mul olid need ka meelde jäänud, aga mitte iseenesest, vaid õppimisega. Kuigi mitte suure, vaid väikse pingutusega.

*
Mulle anti koolis tagasi minu algkooli vihikuid. Kodus olid alles hilisemate klasside vihikud, aga olin arvanud, et kõige vanemad pole säilinud. Mul oli hea meel, et siiski ka vanemad alles olid. Aga ütlesin, et praegu on kodu ääreni täis, nüüd läheb see lõhki. Üks poiss tahtis mulle võlga tagasi maksta, aga ei mäletanud, kui palju ta oli laenanud. Ma ka ei mäletanud, aga pakkusin mingi summa. Poiss ei uskunud, et see oli nii väike. Pakkusin siis natuke suurema. Poiss naeris, sest ma olin jälle öelnud tegelikust väiksema arvu, aga maksis teisena nimetatud summa.

*
Koolis oli söögivahetund. Enne sööklasse minekut läksin wc-sse. Seal oli tüdrukuid. Ma ei saanud aru, kas see polegi enam poiste wc. Vaatasin ukselt silti. Selgus, et sildi järgi oli see nii poistele kui ka tüdrukutele. Varem olin jõudnud söögivahetundidel söömise lõpuni viia, aga nüüd ma ei jõudnud isegi sööklasse siseneda, enne sai vahetund läbi. Läksin ülemisele korrusele tundi. Õpetaja rääkis midagi asjade välismaa päritolust. Ütlesin, et mul on Eesti päritolu asjad. Õpetaja vastas, et ta ka ei saanud aru, kas see on rootsi, saksa, või kanada inglise keel. Kaks tüdrukut tulid uksest sisse ja läksid klassi ette, et kahekesi esineda. Õpetaja ütles, et räägitakse, et need tüdrukud on homod. Tüdrukud ei kommenteerinud seda arvamust. Üks esineja oli targa näoga, teine lihtsameelsega.

0 vastukaja: