kolmapäev, juuni 14, 2017

Vanamehe karistamine

Istusin koolitunnis. Ma ei kirjutanud õpetaja juttu üles, sest mul oli kombeks õppida õpiku, mitte õpetaja jutu järgi. Aga õpetaja võis teha sõnade töö nende sõnade peale, mis ta suuliselt andis, mitte õpikus olevate peale. Muidu oleks võinud need sõnad üles kirjutada, aga selle jaoks ei olnud laua peal ruumi, sest minu pinginaaber Erik oli laotanud lahti maakaardi. Andsin enda ees istuvale Ivole kammi küljest murtud plastmassitükikesi, et ta nendega inimesi viskaks. Aga hakkasin kartma, et need võivad visates silma minna, seetõttu tahtsin neid enda kätte tagasi. Ivo ütles, et need ei lähe silma, seepärast andsin need jälle talle. Hiljem vaatasin, mis Ivo minu kotti alles on jätnud. Ütlesin, et ta on ära võtnud isegi haigekassakaardi, võibolla mul oleks olnud vaja arsti juurde minna. Ivo ütles, et tema ei võtnud seda ära. Ta andis selle tagasi.

*
Pidin minema ühele tänavale. Aga selgus, et pidin minema hoopis teisele tänavale. Nende nimed oli segi aetud, sest need paiknesid kõrvuti. Vahepeal jäi nende vahele veel kolmas tänav. Need tänavad olid pikad.

*
Poisid ja tüdrukud õppisid samas klassis, mis võis hiljem tunduda uskumatu. Ma eriti tüdrukute poole ei vaadanud. Ühe poisi kohta öeldi, et ta on andekas, aga talle on eesti keel nii raske, et ta saab selles kolmesid. Mõtlesin, et võibolla õpetaja on temast halval arvamusel, kuna ta on minu vend ja siis peetakse samasuguseks. Seletasin, et palavikuga ei saa õppida.

*
Olin arsti juures. Mulle anti tõend kooli viimiseks, et ma olen nii haige, et ei või kehalise kasvatuse tundides osaleda. Ma ei tahtnud seda tõendit, sest mulle nendes tundides osalemine meeldis. Vaatasime filmi. Seal sõidutasid nooremad mehed ühte vanemat meest paadiga. Seletati, et see vanem mees oli inimesi tapnud, seetõttu taheti teda karistada, aga otsustati mitte hukata, vaid üksikule saarele viia, sest ta oli ka heategusid teinud. Vanamees jäeti paati üksi, et ta siiski paadis nälga sureks. Aga hetk hiljem vajus paat tema alt põhja, sest selle põhjas oli auk. Tänu sellele mees pääses. Ta vajus ka algul vee alla, aga kuna ta ei olnud enam paadis, siis otsustas ujumist proovida. Ta kerkis pinnale, ujus kaldale ja oli pääsenud. Tema saabumisest teatati suurtükipauguga.

0 vastukaja: