kolmapäev, august 23, 2017

Vanad stiilid

Asusin õppehoonest teise punkti teele. Sama teed kõndis Helen. Mina ja Helen olime mõlemad keskmisest kiiremad kõndijad. Helen ei paistnud tahtvat minuga sama teed minna.

*
Seisin ajaloo õppehoones. Ma ei saanud aru, kas kuulen hallutsinatsiooni või reaalset häält, aga kuulsin enda kohta räägitavat, et kust ma selle aja võtan, ma ei tegele õppetööga ega ka mitte puhkamisega. Ei saadud aru, et ma mõtlen.

*
Vaatasin oma vanu pabereid. Ühe loengukursuse konspekt oli õhem kui ma mäletasin. Aga võibolla osa sellest oli teises kaustikus. Leidsin suure labürindi, mille ma kunagi olin joonistanud. Keskel olid suured saalid. Näitasin vennale, et tol ajal tegin paremas stiilis labürindi kui hiljem. Õigemini see ei olnudki labürint, vaid lossiskeem, sest selle ühest sissepääsust teiseni sai liikuda sirgjoones ilma ekslemata. Rääkisin, et varem oli igal pereliikmel iseloomulik joonistamisstiil, aga nüüd ei tunne enam ära, mis on kelle oma, sest stiilid on vahetunud.

*
Rääkisin ühele naisele, et olen tõlkinud inglise, saksa ja vene keelest. Naisel läks nägu kadedaks, sest tema nii palju keeli ei osanud. Ütlesin, et eesti keelega sarnasel tasemel oskan ainult inglise keelt. Aga saksa ja vene keeles on mõte selgem kui inglise keeles. Tegelikult eesti keeles on ka üks raamat kergem ja teine raskem.

0 vastukaja: