pühapäev, november 05, 2017

Kerese käsikiri

Olime maal. Seal kippus kõik vaikselt põlema minema. Toppisin pragudesse niisket täidist, et asjad ei süttiks. Üks mees oli kirjutanud, et eriti masendav on minu looming. Seni olin arvanud, et saan selle mehega hästi läbi.

*
T. Teder oli andnud isale Kerese käsikirja, mida taheti trükis avaldada. Lugesin seda käsikirja. Keres oli kirjutanud malekäikude vahele igasugu huvitavaid kommentaare maailma asjade kohta. Igal pool ta polnud nii teinud, "Malekooli" algõpetuse osas olid tal ainult malelised kommentaarid. Praegu lugesin, et Keres oli kirjutanud, et oleks selliseid inimesi vähem, keda huvitavad ainult tee ja küpsised. Mind luges ta vist selliste vähem meeldivate inimeste hulka, sest mulle ei meeldinud rääkida. Mõtlesin, et kui mulle mängitakse kaheratsu avangut, siis ei pea ma käima Rf6, vaid võin teha ka käigu f6, siis ei saa vastane käia Rg5. Või võin ka käia f5. Ma ei teadnud, kas nende käikude kohta on kuskil teooriat. Ma ei tahtnud ka järgi uurida, vaid oma peaga mängida. Aga võis juhtuda, et vastane mängib teooria järgi ja saab kiire võidu.

*
Olime Paides. Söömine toimus toas. Olin endale suure koogi ette tõstnud. Nüüd hakkas vanaema minu taldrikust koogitükke teistele jagama, et kook rutem otsa saaks, sest ta tahtis meid Tartusse saata. Isa pahandas minuga ühe asja eest väsinud häälega. Enda arvates ma polnud midagi valesti teinud. Läksin enne majast lahkumist käimlasse. Lõpuks sain aru, et see on suur ruum. Algul mulle oli tundunud, et väike. Läksime ühte muuseumi. Istusin laua taga Klausi kõrval. Ringi käis piletimüüja. Klaus ostis ühe tunni pileti. Mina ostsin kahe tunni, aga mulle tundus, et teised tahavad, et me siin veel kauem oleksime. Hakkasin internetist raamatuid tellima. Maksta sai kas elektrooniliste raamatute eest või pabervariandi eest, mis oli kallim. Tellisin pabervariandi. Aga kahtlesin, kas raamatud toimetatakse nii kiiresti kätte nagu mul vaja on.

0 vastukaja: