neljapäev, jaanuar 04, 2018

Eile ja täna

Eile andsin ajaloo arutelu listis lingid kahele blogisissekandele, millest üks oli enda oma. Tänaseks on sellele enda sissekandele tulnud blogi loenduril juurde ainult kaks klikki, neist üks on ilmselt enda tehtud. Ma ise ka loen sageli kirjad läbi, aga linke ei kliki ja reklaamitavatele üritustele ei lähe.

Eile loetud ajalehtedest tuleb esimese asjana meelde lugu Urmas Otist, kuidas tema populaarsus olevat kadunud. Ma pole kindel, kas ajalehes tehtud järeldused on päris õiged. Ott olevat ühel päeval nutnud, aga võibolla ta teisel päeval naeris. Ta tegi varem saateid suurele Vene telekanalile ja hiljem väiksele Eesti raadiojaamale, aga mõni inimene tõmbub vabatahtlikult tagasi. Jeesuse populaarsus ka vahepeal kadus, aga pärast surma muutus endisest veel suuremaks.

Lugesin ka saksakeelset võrgulehte. Millest seal kirjutatigi? Nüüd tuleb meelde, et kirjutati raamatute kiituseks. Kuigi see lugu ilmus ajalehes, kiideti just raamatuid, mitte ajalehti. Üks vend on mulle teinud kaks korda märkuse, et ma vaidlevat kõigega, mida ta ütleb, aga vähemalt sellest saksakeelsest artiklist leidsin mõtteid, millega olin nõus ja mis suurendasid tahtmist ka midagi raamatusarnasemat edasi lugeda.

Vaatasin mõningase vaheaja järel ka ingliskeelset ajaloo uudistegruppi ja lugesin ühte lugu sellest, kuidas eurooplased on indialaste kallal vägivalda tarvitanud. Seekord kritiseeriti konkreetsemalt vist portugallasi. Kuigi ma elan ka Euroopas, ei tekkinud tahtmist eurooplasi õigustada. Pealegi eestlased olid ise ka alistatud rahvas, mitte vallutajad.

Tänane päev algas ühe terviserikkega. Kirjeldasin vist ühes varasemas blogisissekandes, kuidas ühel korral hakkas külma duši all käimise järel paha. Vahepeal olen lasknud külma vett peale lühemalt ja pole paha hakanud. Aga täna läks meelest, milliseid liigutusi ma olen juba teinud ja tegin vist mõnda topelt. Mõtlesin, et vaatan, kas nüüd ka paha hakkab. Seda tunnet ei tulnud, mis ühel varasemal päeval, aga silmade ees hakkaski virvendama. Mul on varem ka virvendanud, ma pole põhjustest hästi aru saanud, aga iga kord see igal juhul külma veega seotud pole olnud. Ühel korral tundus, et tühja kõhu pärast, sest sööma hakates tuli nägemine tagasi. Täna mõtlesin, et vaatan, kas ma arvutist lugeda näen, aga arvutit lahti tehes tuli nägemine tagasi, mitte ei läinud halvemaks.

0 vastukaja: